Wanneer u voor het eerst gaat werken met de toegangsrechten registratie moet u eerst

de licentie aanvragen bij Marti-Orbak Software. Na het installeren van de licentie
kunt u aan de slag met de toegangsrechten.

STAP 1: Eerst moeten de standaard rechten in het systeem worden gezet.

1. U gaat naar [Bestand | Bake-it update centrum]

2. Bake-it sluit nu af en start het update centrum op.

3. In het update centrum gaat u naar [Downloads | Bake-it hulp bestanden]

4. Er opent zich een scherm waar u uw licentienummer en wachtwoord moet invullen om verder te gaan.

5. Na het invullen van uw gegevens opent het volgende scherm.

6. Hier kiest u aan de linker kant voor "Bake-it rechtenroepen per afdeling (1)'' OF ""Bake-it standaard rechtengroepen (2)" en drukt vervolgens op Installeren.

7. Het systeem zal nu het bestand downloaden en vragen of hij de installatie mag starten, kies hier voor ja.

8. Na de melding dat de installatie is afgerond kunt u het update centrum afsluiten en Bake-it starten.

9. Via Bake-it menu [Bestand | Toegangsrechten registratie] ziet u de ingelezen rechten groepen staan (zie afbeelding bij stap 5), standaard zijn deze zo ingericht zodat ze direct bruikbaar zijn.

Hoe u de rechten groepen koppelt en hoe u ze kunt aanpassen naar uw persoonlijke voorkeur leest u

hieronder en in de onderstaande handleidingen.

Instellingen aanpassen rechten groepen

nieuwe rechtengroepen aanmaken

STAP 2: Instellen wachtwoord bij de medewerkers [Koppelen rechtengroepen]

1. Als Bake-it weer is opgestart gaat u naar [Namen | Medewerkers]

2. Open tabblad [Beveiliging]

3. Hier kunt u een rechtengroep aan een medewerker koppelen. Staat de juiste rechtengroep er niet tussen? Dan kunt u een nieuwe rechtengroep aanmaken

4. Geef een wachtwoord in, dit wachtwoord kunt u aan de medewerker doorgeven om te kunnen inloggen.

5. Doorloop ook de diverse aanvink mogelijkheden in het tabblad [Beveiliging]

STAP 3: Toegangsrechten activeren

De rechtengroep zijn aan de medewerkers gekoppeld en de medewerkers hebben een wachtwoord. Nu kunnen we de toegangsrechten activeren. Als een medewerker daarna Bake-it opstart, moet deze inloggen via zijn wachtwoord.

1. Ga naar [Bestand | instellingen | Diverse]

2. Zet het vinkje 'Gebruik toegangscontrole' aan

3. Start Bake-it opnieuw op, u moet nu inloggen

Instellingen aanpassen rechten groepen

nieuwe rechtengroepen aanmaken