let op: het kan zijn dat onderstaande niet meer ingesteld kan worden door de systeembeheerder van de klant. Het schijnt bij nieuw aangemaakte Office 365 account niet meer mogelijk te zijn. De oplossing is dan om een smtp connector aan te maken, de handleiding om dit te doen staat staat in deze link:

https://martiorbak.freshdesk.com/nl/support/solutions/articles/3000120541-smtp-connector-aanmaken-office-365

De oplossing hieronder werkt dus niet meer voor nieuw aangemaakt Office 365 accounts.

Mocht SMTP via Office 365 niet meer werken, dan kunnen er een aantal oorzaken zijn:

1. Controleer de algemene instellingen in de Azure Portal, staat de standaard beveiliging op Ja, dan deze op Nee zetten.

2. Modern authentication is geactiveerd en de office gebruiker moet met 2FA inloggen

3. Controleer bij de gebruiker zelf of SMTP AUTH (Geverifieerde SMTP) nog steeds aan staat

Hieronder per punt de oplossing verder uitgewerkt.

1. Log in op https://aad.portal.azure.com/  en zet de standaard instellingen op Nee

2. Modern authentication kan worden uitgezet in het 365 beheercentrum:

Als 2 factor authentication aan staat dan zal SMTP AUTH (mailen vanuit Bake-it) niet werken.

LET OP: Als er een waarschuwing staat (rode kader) dan eerst stap 2 uitvoeren

3.  Login op Office 365

Ga naar [Beheer]

Vanuit het beheercentrum kiezen voor [Actieve gebruikers]

Klik eerst op Actieve gebruikers (1) en op de user (2) die moet worden aangepast en dan op e-mail (3) en op E-mailapps beheren (4)

Zorg ervoor dat het vinkje aanstaat bij Geverifieerde SMTP (1) en sla op (2)