Deze handleiding helpt u stap voor stap om de toegangsrechten naar uw persoonlijke voorkeur 

aan te passen. Let wel op dat u voor dat u begint met deze aanpassing u een back-up maakt van
uw bake-it. 


Om de rechten aan te passen gaat u naar [Bestand | Toegangsrechten registratie] 



Het volgende scherm verschijnt, 



De groepen kunnen bij u andere namen hebben dan in dit voorbeeld.


Dubbelklik de groep die u wenst te veranderen of klik 1 maal op de regel en druk op de knop wijzigen. 


Het volgende imposante scherm opent zich: 



In dit scherm zijn 3 tabbladen te vinden. 


  • Menu opties 
  • Afdrukken
  • Tabellen 

Menu opties
met de optie menu opties kunt u de toegang tot het menu blokkeren. De werknemer kan dan bijv. niet 
meer via [Orders | Orders] bij het order scherm komen.   


Afdrukken 

Zo als de naam aangeeft kunt u met dit tabblad toegang geven of ontnemen om specifieke rapporten te
kunnen printen. Zo kunt u bijv. iemand toegang geven tot de rapportages van de automatische planning maar
alle andere rapporten volledig blokkeren voor deze medewerker. 


Tabellen 

Met dit tabblad heeft u controle over de werking van schermen, u kunt bijv wel toegang geven tot de orders en het
printen er van maar het aanpassen uitschakelen. Zo kan de medewerker dus wel rapporten printen en orders openen 

maar niet de aantallen aanpassen van de orders. 



Indien u een specifieke optie volledig wenst te blokkeren voor een groep, dan kunt u het beste alle 3 de tabbladen
afgaan en hun functionaliteit uitschakelen. 


Het uitschakelen gaat gemakkelijk door de regel te dubbel klikken en het vinkje uit te zetten. 



Naast dat u het vinkje heeft uitgezet kunt u ook zien dat deze functionaliteit is uitgeschakeld door dat er nu een F.
staat in de betreffende kolom. 



Als dus alle kolommen in 1 rij op F. staan weet u zeker dat de volledige functionaliteit er van is uitgeschakeld. 


F. betekent False ofwel uit. 

T. betekent True ofwel aan. 


Hoe u nieuwe groepen kunt aanmaken leest u hier



De knoppen Activeren en Deactiveren worden nog wel eens verward met losse regels uitschakelen. 

Dit is niet het geval, deze knoppen zetten alle rechten in een keer aan of uit. Pas dus goed op dat u deze 

knoppen niet verward met losse regels aan en uit zetten.  



LET OP!


Momenteel is het niet mogelijk om in het toegangsrechten scherm te scrollen, u kunt het beste de bovenste 

regels aanklikken en met de pijltjes op uw toetsenbord naar beneden toe gaan. Als u toch scrolt moet u het
scherm sluiten en opnieuw openen om dat hij anders niet meer correct de gegevens laat zien. 


Dit is een tijdelijke oplossing tot dat wij het probleem hebben gevonden m.b.t. het scrollen met de muis.