QlikView -  de ideale ondersteuning bij het nemen van de juiste beslissingen voor uw organisatie

Hieronder staat een korte uitleg van de mogelijkheden in QlikView. Voordat u van de QlikView demo gebruik kunt maken, klikt u eerst op QlikView Demo downloaden  

1. Als u de demo opent zie u onderstaand venster voor u.2. U ziet nu in 1 oogopslag gegevens over uw Cash-it omzet, transacties, gemiddelde besteding en retouren.

Betekenis van de diverse omlijnde menu's

A-Rode Rand
Bovenaan ziet u de diverse tabbladen met beschikbare dashboards. Hier kunnen maatwerk dashboards aan toegevoegd worden.
  • Met de blauwe dashboards analyseert u de omzet

Wat is de omzet per week, weekomzet per winkel (en zitten we in de groene of rode cijfers), hoe is de dagverloop (en kan ik daar mijn winkeldames op inplannen), en wat is de omzet per werknemer (en het gemiddelde transactiebedrag)


  • Met de bruine dashboards analyseert u de afzet 
Laat u verrassen met welke 20 producten u 80% van de omzet haalt, aan welke producten verdient u nu het meest. Hoelaat was een bepaald artikel uitverkocht. Wat is de omzet per week van uw artikelen.
  • Met het groene dashboard analyseert u het functiegebruik

Hiermee kunt u exact zien hoe vaak uw winkeldames een bepaalde functie gebruiken en eventuele onrechtmatigheden opsporen. B-Gele Rand

Hier staan de diverse periodes die u kunt selecteren. Jaar, kwartaal, 4-weken, maand, week, dag, datum

Hier kunt u ook diverse periodes vergelijken, zoals in dit voorbeeld januari 2012 vergelijken met januari 2013


C-Blauwe Rand

Dit is de selectie die u heeft gemaakt


D-Groene Rand

De diverse filialen die u kunt selecteren


3. Als u uw selectie ziet, kunt u altijd dieper op de details ingaan door op de regels te klikken. De selectie die u heeft gedaan, worden in alle tabblad toegepast. 

Als u bijvoorbeeld van een werknemer wilt zien hoeveel de functie 'annuleren bon' is gebruikt, kunt u daarna via de dashboard 'omzet per werknemer' exact de transacties erbij zien


Wij wensen u veel plezier met uw eerste kennismaking met QlikView. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Qlikview voor uw bedrijf? Wij maken graag een afspraak voor een remote demo middels TeamViewer. U kunt hiervoor een email sturen naar onze afdeling Verkoop .