Hieronder een voorbeeld hoe een nieuwe versie van Cash-it Windows te maken op basis van een ticket.

Zoek de ticket op of maak een nieuwe en laat de ticket pagina in Freshdesk open staan.

Open Visual Studio en haal Cash-it door het project te clonen uit Gitlab.

Open Visual Studio als administrator en clone de repository

Als Visual Studio alles binnen gehaald heeft kun je de versie activeren waar je de aanpassing in wilt maken.

Bijvoorbeeld versie 4.81

Restore indien nodig de NuGet packages

en update de packages

Maak een nieuwe branche aan

Geef de branche een naam in deze opmaak

HotFix of Improvement

Jira nummer

ticket nummer

omschrijving

Het ticketnummer haal je uit de pagina van Freshdesk die open hebt staan, of je zoekt het ticket op

Het Jira nummer krijg je door vanuit de ticket een nieuw Jira issue aan te maken

Het Jira nummer wordt aangemaakt en zet je ook in de ticket door de ticket te bewerken.

Als je alle informatie hebt ingevuld voor de branche in Visual Studio kun je kiezen voor create

Klik op Git Changes, tik boven in "Update packages", selecteer alle aanpassingen en kies voor Commit all.

Nu kun je beginnen met het aanpassen van de Hotfix of Improvement.

Als de aanpassingen goed werken en getest zijn binnen Visual Studio dan kun je wijzigingen ook via Commit toevoegen.

Dan geef je als omschrijving mee de wijzigingen die je doorgevoerd in, bijvoorbeeld: Add missing subtotal check to CKDAR

Hierna kies je voor push

In GitLab zoek je deze branche op en maak je een merge request aan.

Let op dat je de juiste versie kiest waar de aanpassingen in gemaakt zijn.