Om Whatsapp bestellingen van Orderlemon in te kunnen lezen in Bake-it heeft u de Bake-it OrderLemon koppeling nodig.

Deze koppeling bieden wij aan voor 295 euro initieel (inclusief installatie en configuratie), daarnaast rekenen we 10 euro per maand per winkel.

Zodra u beschikt over de koppeling kunt u middels onderstaande handleiding de koppeling instellen.

Artikellijst exporteren naar Excel.

Ga naar [Diversen] [FTP] en klik op het + teken om een nieuwe FTP server in te stellen.

Maak een regel met een url waar de afbeeldingen staan op EXTRAvestiging webshop.

Open de artikelkaart en ga naar [printen] [Artikelen incl. Subcodes]

Zet onderstaande vinkjes aan

Sla vanuit Excel het bestand op:

Orders importeren

Instellen SFTP gegevens

Ga naar [Diversen] [FTP] en klik op het + teken om een nieuwe FTP server in te stellen:

Vul onderstaande gegevens in:

Naam: OrderLemon

Host: one.ftp.orderlemon.com

Path: /

Username: is bekend bij OrderLemon en Marti Orbak Software

Password: is bekend bij OrderLemon en Marti Orbak Software

Passive: vinkje aan

FTP Protocol: SFTP

Klik op Test Verbinding, als alles goed ingesteld is dan komt er een melding dat het gelukt is:

Klik op OK en sluit de FTP vensters.

Instellen import

Ga naar [Diversen] [Externe koppelingen] [Importeren Whatsapp orders (OrderLemon)]

Stel onderstaande scherm in:

Primaire server: OrderLemon (dit is de FTP die aangemaakt is in de stap hierboven)

Werknemer: OrderLemon (als deze niet bestaat eerste aanmaken)

Nummer wijze: zet deze op  Gebruik nummering uit XML

Schakelaar opties: zet de 3 vinkjes aan zoals hieronder te zien

LET OP: Als u gebruik maakt van Cash-it iPad het vinkje "Maak transacties van bestellingen" UIT vinken.

Als alles ingesteld is dan op Start klikken.

Er wordt gecontroleerd of er orders klaar staan en deze worden verwerkt in Bake-it.

Hieronder nog wat belangrijke informatie over de mogelijkheden van de koppeling.

Alle OrderLemon bestellingen worden door klanten ZONDER account gedaan, spaarpunten sparen kan NIET, dit zijn namelijk andere klanten voor Bake-it en Cash-it.

Let op : In Bake-it wordt er dus per order een nieuw afleveradres aangemaakt, ook al besteld de klant voor de 2e keer…..

Er worden tijdens de import WEL afleveradressen gemaakt maar GEEN winkelklanten.

Op de Cash-it kassa zie je dus in het vandaag afhalen scherm (Afl) staan achter de klant.

De koppeling betreft alleen een order import.

OrderLemon rekent 35 euro per maand per winkel + kosten per transactie

Een aantal zaken kan nu nog niet via whatsapp bestellen en de koppeling met Bake-it :

1. Voorlopig ondersteunen we alleen afhalen in de winkel, dus optie bezorgen kan niet ( deze optie komt er tzt in)
2. De prijzen in OrderLemon en Bake-it moet je handmatig bijhouden dat deze exact overeenkomen.
Bij het inlezen van de order worden alle artikelen en orderregels opnieuw berekend

We rekenen voor de integratie met OrderLemon éénmalig € 295,- + 1 uur consultancy voor uitleg.
Daarnaast rekenen we voor de koppeling € 10,- per maand per winkel.

Veel gestelde vragen:

Als klanten een bestelling plaatsen is dat dan alleen voor dezelfde dag? Of kunnen ze dit ook voor een dag of een week later bestellen? Op de dag zelf kan het natuurlijk voorkomen dat er bepaalde producten niet meer voorradig zijn.
Dat stelt OrderLemon in. Zo kunnen ze bijvoorbeeld instellen dat je tot 16.00 uur kan bestellen voor de volgende dag. Bestellen voor op de dag zelf zal ik als bakker ook niet willen en moet je dus door Order Lemon uit laten zetten.

Kan je ook een beperkt assortiment aan order lemon koppelen, of staat dit in verbinding met de webshop?
De koppeling die we hebben is alleen om de order te importeren. Het staat dus compleet los van Bake-it en EXTRAvestiging webshop. Bij OrderLemon maak je je eigen assortiment aan gebruik je de artikelnummers van Bake-it. Waarbij een subcode met een . (puntje) er tussen moet. Bijvoorbeeld 1000 Witbrood en 1000.002 Witbrood half gesneden.

Als klanten een bestelling plaatsen wordt dit dan gelijk aan de kassa gekoppeld? Of hoe krijg je anders een overzicht aan whatsapp bestellingen te zien?
Nee. Je dient voordat je de productielijsten gaat maken de Order Lemon orders te importeren. Er wordt dan een order en een kassa transactie aangemaakt. Deze worden dan binnen een half uur gesynchroniseerd naar de kassa. Let op dat als een klant al bestaat in jullie systeem deze onder een andere klantennummer nogmaals wordt aangemaakt. Bij de OrderLemon import worden alleen afleveradressen aangemaakt en GEEN winkelklanten. De bestelling is de volgende dag wel te zien in het "vandaag afhalen scherm" op de kassa.

Ik zag dat je een maandelijks of een jaarlijks bedrag betaald. Worden er ook nog kosten per transacties gerekend?
Bij OrderLemon betaal je 35 euro per maand per winkel + kosten per transactie.

Voor de koppeling met Bake-it betaal je aan ons eenmalig 295 euro en 10 euro per maand per winkel.