BELANGRIJK!!!

Kijk, voordat je de maximaal aantal bestellingen wilt instellen, eerst welke afhaal-/bezorgtijden je voor die dag(en) hebt ingesteld. Je dient voor het instellen van het maximaal aantal bestellingen namelijk exact die afhaaltijden te gebruiken.

Hieronder de uitleg over het instellen van een maximaal aantal bestellingen per tijdslot voor afhalen

Open de webshop configuratie tabblad [Tijdslot]

1. Begin tijd

Hier vult u de eerste tijd in waar u mee wil beginnen.

Dit moet altijd met 4 cijfers zijn gescheiden met een . of een :  (punt of een dubbele punt)

Dus 08.00 of 08:00.

Let op! de tijd die u hier invult dient wel voor te komen in het tabblad afhalen (in de online configuratie webshop)

óf in de leverwijze en uitsluitingsdagen. (Klik hier voor de handleiding voor Bake-it of voor Orbak )

2. Hoeveel minuten per tijdsblok?

Hier vult u, zoals de titel al doet vermoeden het aantal minuten in.

Heeft u bij de standaard afhaaltijden in de webshop configuratie of bij de leverwijze en uitsluitingsdagen het volgende ingesteld: 08:00 - 10:00 | 10:00 - 12:00 | 12:00 - 14:00 | 14:00 - 16:00 | 16:00 - 18:00? Dan heeft u blokken van 120 minuten en vult u 120 in.

Let op! alleen het cijfer invoeren, dus geen tekst.

3. Hoeveel bestellingen per tijdsblok?

Hier vult u in hoeveel bestellingen er maximaal gedaan mogen worden in het gekozen tijdsblok.

Dus als er tussen 08:00 - 10:00 uur 20 bestellingen gedaan mogen worden vult u 20 in.

4. Winkel nummer

Dit is het winkel of relatie nummer welke ook in Bake-it of Orbak gebruikt wordt.

Deze hoeft alleen ingevoerd te worden als het de bedoeling is dat er per winkel een bepaald aantal bestellingen kan worden gedaan. Voor iedere winkel dient u dan een nieuwe invoer te doen, dus alles invoeren en opslaan. En hierna alles opnieuw invoeren voor de volgende winkel.

5. Start datum?

Hier kunt u, optioneel een start datum ingeven. Dit kan handig zijn als het alleen voor bepaalde dagen telt.

Dus voor bijvoorbeeld de Kerstdagen wilt u op 24 december deze instellingen gebruiken, dan vult u de start datum 24-12 of 24-12-2023 in. Wanneer u het zonder jaartal invoert kunt u het laten staan voor het volgende jaar, wanneer u het met jaartal invoert dan geldt het alleen voor het ingevoerde jaar. In mijn voorbeeld dus 2023.

Let op! Vult u de datum in altijd op de volgende manier in: 01-01 of 01-01-2023, anders werkt het niet.

6. Eind datum?

Wanneer u een begin datum hebt ingevoerd, dan moet er ook een eind datum ingevoerd worden.

Dit dient uiteraard op dezelfde manier ingevoerd worden als de begin datum.

Let op! De eind datum is een tot datum en kan nooit dezelfde datum zijn als de begin datum.

Als we het voorbeeld van 24-12 aanhouden, dan dient de eind datum 25-12 te zijn.

7. Hoe vaak herhalen?

Hier geeft u aan hoeveel blokken zijn ingesteld. Heeft u bij de leverwijze en uitsluitingsdagen het volgende ingesteld: 08:00 - 10:00 | 10:00 - 12:00 | 12:00 - 14:00 | 14:00 - 16:00 | 16:00 - 18:00?

Dan heeft u 5 blokken ( van 08:00 - 10:00 is 1 blok) en dient u hier dus 5 in te vullen. Het systeem berekent aan de hand van voorgaande instellingen dan uit welke tijden er gebruikt moeten worden.

8. Oude resultaat overschrijven?

Hiermee kunt u instellen of het resultaat wat nog in het resultaat vak staat (10) wilt overschrijven of het volgende erachter wil zetten.

Wanneer u meerdere data of tijdsloten voor meerdere winkels, zoals in stap 4 besproken is wil invoeren, dan dient u het vinkje niet aan te zetten. Dan wordt elke nieuwe invoer onder de vorige gezet (vergeet niet elke keer op Instellingen opslaan te klikken)

9. Genereer het resultaat

Met deze knop zet u alle ingevoerde velden in het resultaat vak (10)

10. Resultaat vak

Hier staan alle ingestelde tijdsblokken.

Vergeet niet om onder aan de pagina op de knop Instellingen opslaan te klikken.

Dit dient u iedere keer na het klikken op Genereer het resultaat te doen.

11. Bewerk het resultaat

Dit is in principe niet aan te raden, het gevaar bestaat dat u een typefout maakt en de tijdsloten niet werken. Maar mocht u per ongeluk iets willen aanpassen dan kunt u het vinkje aanzetten en kunnen er wijzigingen aan de ingevoerde code gedaan worden.

Hieronder de uitleg over het instellen van tijdsloten voor bezorgen:

Open de webshop configuratie tabblad [Tijdslot] en ga naar 'Tijdslot bezorgen'.

1. Begin tijd

Hier vult u de eerste tijd in waar u mee wil beginnen.

Dit moet altijd met 4 cijfers zijn gescheiden met een . of een :  (punt of dubbele punt)

Dus 08.00 of 08:00

Let op! de tijd die u hier invult dient wel voor te komen in het tabblad afhalen (in de online configuratie webshop) óf in de leverwijze en uitsluitingsdagen. (Klik hier voor de handleiding voor Bake-it of voor Orbak )

2. Hoeveel minuten per tijdsblok?

Hier vult u, zoals de titel al doet vermoeden het aantal minuten in.

Heeft u bij de standaard bezorgtijden in de webshop configuratie of leverwijze en uitsluitingsdagen het volgende ingesteld: 08:00 - 10:00 | 10:00 - 12:00 | 12:00 - 14:00 | 14:00 - 16:00 | 16:00 - 18:00? Dan heeft u blokken van 120 minuten en vult u 120 in.

Let op! alleen het cijfer invoeren, dus geen tekst.

3. Hoeveel bestellingen per tijdsblok?

Hier vult u in hoeveel bestellingen er maximaal gedaan mogen worden in het gekozen tijdsblok.

Dus als er tussen 08:00 - 10:00 uur 20 bestellingen gedaan mogen worden vult u 20 in

4. Start datum?

Hier kunt u, optioneel een start datum ingeven. Dit kan handig zijn als het alleen voor bepaalde dagen telt.

Dus voor bijvoorbeeld de Kerstdagen wilt u op 24 december deze instellingen gebruiken, dan vult u de start datum 24-12 of 24-12-2023 in. Wanneer u het zonder jaartal invoert kunt u het laten staan voor het volgende jaar, wanneer u het met jaartal invoert dan geldt het alleen voor het ingevoerde jaar. In mijn voorbeeld dus 2023.

Let op! Vult u de datum in altijd op de volgende manier in: 01-01 of 01-01-2023, anders werkt het niet.

5. Eind datum?

Wanneer u een begin datum hebt ingevoerd, dan moet er ook een eind datum ingevoerd worden.

Dit dient uiteraard op dezelfde manier ingevoerd worden als de begin datum.

Let op! De eind datum is een tot en met datum en kan nooit dezelfde datum zijn als de begin datum.

Als we het voorbeeld van 24-12 aanhouden, dan dient de eind datum 25-12 te zijn.

6. Hoe vaak herhalen?

Hier geeft u aan hoeveel blokken zijn ingesteld. Heeft u bij de leverwijze en uitsluitingsdagen het volgende ingesteld: 08:00 - 10:00 | 10:00 - 12:00 | 12:00 - 14:00 | 14:00 - 16:00 | 16:00 - 18:00?

Dan heeft u 5 blokken ( van 08:00 - 10:00 is 1 blok) en dient u hier dus 5 in te vullen. Het systeem berekent aan de hand van voorgaande instellingen dan uit welke tijden er gebruikt moeten worden.

7. Oude resultaat overschrijven?

Hiermee kunt u instellen of het resultaat wat nog in het resultaat vak staat (9) wilt overschrijven of het volgende erachter wil zetten.

Wanneer u meerdere data of tijdsloten voor meerdere winkels wil invoeren, dan dient u het vinkje niet aan te zetten.

Dan wordt elke nieuwe invoer onder de vorige gezet (vergeet niet elke keer op Instellingen opslaan te klikken)

8. Genereer het resultaat

Met deze knop zet u alle ingevoerde velden in het resultaat vak (9)

9. Resultaat vak

Hier staan alle ingestelde tijdsblokken.

Vergeet niet om onder aan de pagina op de knop Instellingen opslaan te klikken.

Dit dient u iedere keer na het klikken op Genereer het resultaat te doen.

10. Bewerk het resultaat

Dit is in principe niet aan te raden, het gevaar bestaat dat u een typefout maakt en de tijdsloten niet werken. Maar mocht u per ongeluk iets willen aanpassen dan kunt u het vinkje aanzetten en kunnen er wijzigingen aan de ingevoerde code gedaan worden.