Bijgeleverd in het PDF bestand de stappen die een ondernemer dient te voltooien, zodra zij aan de slag willen met een webshopkoppeling. Ik heb ook een aantal screenshots in de bijlage toegevoegd ter illustratie. Tot slot heb ik onderaan ook de mogelijkheden voor consumenten toegevoegd hoe zij beloningen kunnen verzilveren.

Aanmaken vestiging

1. In het dashboard kunnen ondernemers via Instellingen (het tandwiel) naar vestigingen gaan. Hier kan een nieuwe vestiging worden aangemaakt, waarbij het belangrijk is om het winkeltype te zetten op web.

2. Het is belangrijk dat deze winkel gekoppeld is aan het spaarprogramma. Dit kan via Instellingen --> Sparen --> Beheren spaarprogramma --> Koppelen. Hier kan de ondernemer de webshop koppelen aan het spaarprogramma door de webshop aan te klikken en dit op te slaan

Aanmaken OAuth

1. Voor het aanmaken van een OAuth Client gaan ondernemers via het menu naar Integraties.

2. Selecteer vervolgens OAuth Clients en klik rechtsboven op toevoegen.

3. Door op de naam van de aangemaakte OAuth Client te klikken, vouwen de Client ID en OAuth Secret (Geheim) uit. Deze kan dan naar jullie opgestuurd worden.

Verzilveren beloningen voor consumenten

De meeste ondernemers zullen er bij een webshop voor kiezen om deze te koppelen aan het bestaande spaarprogramma voor de 'fysieke' locatie. Dit betekent dat de punten bij elkaar opgeteld worden en beloningen inderdaad ook via de tablet in de winkel verzilverd kunnen worden. Zo kunnen zij bijvoorbeeld sparen voor fysieke producten, maar ook voor codes die op de webshop gebruikt kunnen worden - dit zijn de digitale beloningen.

Ook kunnen ondernemers ervoor kiezen om klanten digitale beloningen op 2 andere manieren te laten verzilveren. Dit kan via de widget die op de website geplaatst kan worden, waar klanten in kunnen loggen en beloningen kunnen verzilveren. Ook kunnen klanten via de consumentenapp van Piggy digitale beloningen verzilveren. Met een digitale beloning wordt een code per mail toegestuurd naar de klant die op de webshop gebruikt kan worden.

Uitleg aan de klant:

Na een succesvolle iDeal betaling op de webshop kan de consument op 3 manieren de Piggy punten claimen:

1.         Scan de QR code vanuit op de smartphone
2.         Klik op de button “Claim uw Piggy punten” en log in op de Piggy Portal
3.         Check de inbox van het e-mail adres waarmee je de webshop bestelling hebt gedaan. Hier ontvangt de consument een mail van Piggy waarmee de punten ook geclaimed kunnen worden.