Geen contact of foutmelding bij het verbinden met de kassa

Als de Sunmi PDA geen contact/verbinding kan maken met de kassa, dan krijg je bij het synchroniseren al snel een foutmelding.

Alvorens onderstaande stappen te volgen, is het raadzaam eerst de WIFI router uit en aan te laten zetten.

Mogelijk lost dit alles op.

Na de herstart van de router, zal cash-it op de PDA opnieuw opgestart moeten worden volgens de stappen helemaal onderaan deze solution.

Wat moet je in dit geval allemaal controleren...

- Ga naar de instellingen/Setting van de Sunmi

- Ga dan naar de WLAN/Wifi instellingen

- Controleer of de gekozen Wifi is verbonden/connected, als dit het geval is, ga dan naar het radertje rechtsbovenin.

- Controleer het IP adres van de Sunmi zelf

- Doe nu een ping -t vanaf de kassa waarmee de Sunmi moet gaan verbinden met het bovenstaande IP adres van de PDA, in de Cash-it.ini staat de onderstaande instelling op True, dan weet je dat je de juiste kassa hebt.

[CashitLunchroom]

EnableCashitLunchroomMobileServices=True

Is de verbinding (Ping -t) constant dus zonder time-out's, dan kun je Cash-it op de kassa (her) starten, door de bovenstaande instelling gaat er in Cash-it een wachtstand op de PDA aan.

Start ook nu de Cash-it mobile op de PDA en ga naar instellingen.

Controleer daar het ipadres van de kassa, het poortnummer geldt alleen voor Cash-it Air en kan in de instellingen van Cash-it Air ingegeven worden, voor Windows is het standaard 55555 en kan dus hoeft dit niet aangepast worden.

- Als het IP adres hoofdkassa goed is en de ping -t vanaf de kassa is constant zonder time-out's richting de PDA...

... dan zou er moeiteloos een verbinding met de kassa gemaakt moeten kunnen worden.

Blijf goed de ping -t richting de PDA in de gaten houden, mochten daar time-outs naar voren komen, dan heeft de start synchronisatie daar moeite mee, het 'gewone' werken kan wel een time-out aan, maar de start synchronisatie dus niet.

Mochten er time-out's zijn, vraag dan of de medewerker op een plek gaat staan waar hij/zij beter wifi heeft en doe het nog een keer, herstart mogelijk Cash-it mobile door de app weg te swipen, dit doe je via het vierkantje rechtsonderin en dan het 'bezempje'