Wij vinden het belangrijk dat dit proces ondersteunt wordt door de systeem beheerder op locatie en gaan ervan uit dat dit vooraf met ons wordt gepland zodat er tijd gereserveerd kan worden.

• FTP verbindingen
  • welke import
  • welke export
  • mail instellen (Hmailer)
  • printers geïnstalleerd onder de juiste gebruiker
  • IP adres hetzelfde houden
  • schedular/taskScheduler taken
  • Kaseya
  • Cash-it / kassastysteem
  • IPad kassa en MOSTransporter
  • OrbakWEB (Winkel, WinkelPC en)
  • EXTRAVestiging Zakelijk
  • EXTRAVestiging Webshop
  • Koppelingen
  • Qlikview

Aanbevolen systeemeisen Orbak.

▪ Intel core i5 processor

▪ 8 Gb  intern geheugen of hoger

▪ 100 Gb harde schijfruimte of meer

• SSD-schijf

▪ Windows 10 pro

▪ Een bedrade breedband internet verbinding

▪ Op de hoofd-pc/server waar de database draait adviseren wij tussen de 6 en 10 Cores om dingen soepel naast elkaar te kunnen laten draaien.

Orbak in combinatie met Cash-it

Voor communicatie tussen de PC/server waar het Orbak systeem draait en de kassa’s dient een netwerk met minimaal ADSL te worden aangelegd waarover een VPN netwerk gelegd kan worden.
De kosten voor het aanleggen van de bekabeling zijn normaliter niet in onze offerte opgenomen.

U dient zelf zorg te dragen voor het aanvragen van ADSL of een vergelijkbare internetverbinding. We gaan ervan uit dat de bekabeling (UTP – CAT5) vanaf de kassaplek tot in de meterkast reeds getrokken is.

Voor de verbindingen tussen de filialen en de hoofdvestiging waar Orbak staat, rekenen we het volgende per kassa gezien vanuit de hoofdvestiging.

300 KB up
600 KB down

Voorbeeld : als er 2 filialen zijn met in totaal 4 kassa's, dan is het advies om 1,2 MB up en 2,4 MB down te hebben op de hoofdvestiging.

Voorbereiding Systeem Beheer:

We hebben via Teamviewer of RDP toegang nodig tot beide machines, [Als de inloggegevens bekend zijn graag mailen naar helpdesk@marti-orbak.nl]
Beide machines moeten bij voorkeur in hetzelfde netwerk aanwezig zijn, voor het kopiëren van data
De UAC en de Firewall moeten uit staan of er moeten regels aangemaakt worden die in ieder geval het pingprotocol en nettimeprotocol doorlaat, daarnaast moeten de poorten 2001,2069 en 2989 qua UDP en TCP open staan;
https://martiorbak.freshdesk.com/solution/articles/3000075823-windows-firewall-instellingen-
De gebruiker waaronder wij gaan werken, moet administrator zijn en voldoende (alle) rechten hebben [Gebruikersnaam: marti_orbak_admin en wachtwoord moet bij ons bekend zijn voor bijv. instellen Windows taken / Bake-it scheduler]
In verband met de replicatie van de kassa's (en / of Touch-it terminals) met de database op de server zal de user Cash-it aangemaakt moeten worden met het wachtwoord C@sh1Txxxx. Ook deze gebruiker moet volledige administrator rechten hebben.
Bij voorkeur de etiket printer aan de oude PC gekoppeld laten ivm het backuppen van het instellingen bestand (.sds) [Eigenschappen Zebra GK420d » tabblad Extra » Stuurprogramma opties » Exporteren]
Voor aan het einde: het liefst willen we de nieuwe machine het IP adres van de huidige machine toewijzen, dan zullen de kassa's automatisch verbinding gaan maken, die contacten namelijk op IP adres. Als dit niet mogelijk is dient het nieuwe IP adres op de nieuwe server vastgezet te worden.
Indien de klant gebruik maakt van XP kassa's moet SMB1 geïnstalleerd zijn.
I.v.m. registratie van .dll bestanden moet .NET 2.0 - 3.5 geïnstalleerd zijn.
Systeem datum, tijd en locatie instellingen moeten op Nederlands staan.
In het geval dat de server naar een fysiek andere locatie wordt verplaatst dient u (in overleg met Evers Kassasystemen (073 - 645 81 10)) ervoor te zorgen dat de VPN verbindingen met de kassa's voorbereid zijn.
Er moet een systeembeheerder (remote) beschikbaar zijn, voor het geval er problemen opkomen

Voor de totale migratie verwachten wij voor de servermigratie ongeveer circa 2 uur bezig te zullen zijn, welke op nacalculatie zullen worden gefactureerd aan de klant. [€ 100,- p/u excl.]
Mochten we tegen zaken aanlopen, dan zouden deze 1 tot 2 uren kunnen uitlopen, maar dit is gelukkig grotendeels af te vangen door een goede voorbereiding.

We worden graag op de hoogte gehouden van de vorderingen en de planning van deze migratie.
Mochten jullie met ons willen overleggen horen we dat natuurlijk ook graag.
Ideeën, suggesties of op-/aanmerkingen zijn voor ons zeer waardevol om u nog beter van dienst te kunnen zijn, hiervoor onze dank.

MOS WAN ip adressen

Systeembeheerders willen graag onze WAN ipadressen hebben waarvandaan wij met RDP of een andere tool inloggen op servers van klanten, je kunt hen dan de onderstaande ipadressen doorgeven.

• 83.98.229.8 (primair)
  • 84.243.249.8 (secundaire backup lijn)
  • 13.74.249.194 (TS)