Klant heeft foto's staand gemaakt ipv liggend, hierdoor worden de foto's door de webshop bijgesneden.

Via de image resizer kun je de foto's in batch aanpassen, een enkele foto kun je ook via Paint aanpassen, lees hier verder.

Download en installeer het programma Image Resizer

via deze link of

- via het Bake-it Update Centrum menu [Downloads | Bake-it Hulpbestanden | Foto's webshop aanpassen ]

Er moeten een aantal stappen worden doorlopen om de foto's goed te maken.

De foto's dienen liggend formaat 640x480 te krijgen. Allereerst verkleinen we de afbeeldingen naar een webshop formaat Daarna knippen we de boven- en onderkant weg, vervolgens passen we de hoogte van de afbeelding aan en vergroten daarna de breedte.

STAP 1. Maak een kopie van de foto's

STAP 2. Open de Image Resizer

STAP 3: Foto's breedte verkleinen naar 480 pixels formaat

1. Sleep de afbeeldingen die je wilt aanpassen naar tabblad  [Afbeeldingen]

2. Ga naar tabblad opties

3. Vink alleen de Breedte aan en zet dit op 480 pixel

4. Zet de Functie op [Maak passend]

5. Zet de Actie op [Herschaal origineel]

** LET OP! gebruik dit alleen als er een kopie is gemaakt van de originele foto's zoals vermeld in stap 1 **

Als u geen kopie heeft gemaakt of de foto's nog gaat hernoemen, kunt u ook Actie [Kopieën maken] gebruiken]

6. Druk op de knop [Verwerking]

STAP 4: Foto's boven en onder bijsnijden

1. Open het programma [Image Resizer] weer

2. Sleep de zojuist aangepast afbeeldingen van STAP 3 naar tabblad  [Afbeeldingen]

3. Ga naar tabblad opties

4. Zet de Breedte op 480 pixel

5. Zet de Hoogte op 550 pixel

(omdat niet altijd de producten precies in het midden van de foto staan, hebben we wat marge ingebouwd)

6. Zet de Functie op [Afknippen]

7. Zet de Actie naar wens op [Kopieën maken] of [Herschaal origineel]

8. Druk op [Verwerking]

STAP 5: Foto's juiste hoogte maken

1. Open het programma [Image Resizer] weer

2. Sleep de zojuist aangepast afbeeldingen van STAP 4 naar tabblad  [Afbeeldingen]

3. Ga naar tabblad opties

4. Vink de Breedte uit

5. Zet de Hoogte op 480 pixel

6. Zet de Functie op [Maak passend]

7. Zet de Actie naar wens op [Kopieën maken] of [Herschaal origineel]

8. Druk op [Verwerking]

STAP 6: Foto's juiste breedte geven

1. Open het programma [Image Resizer] weer

2. Sleep de zojuist aangepast afbeeldingen van STAP 5 naar tabblad  [Afbeeldingen]

3. Ga naar tabblad opties

4. Zet de Breedte op 640

5. Zet de Hoogte op 480 pixel (kun je ook uitvinken, want de breedte is al 480, zie stap 5)

6. Zet de Functie op [Midden]

7. Zet de kleur op Wit (zie rode pijl)

7. Zet de Actie naar wens op [Kopieën maken] of [Herschaal origineel]

8. Druk op [Verwerking]

De foto's hebben nu het juiste liggende formaat en kun je aan Bake-it koppelen. Dit kun je doen om 2 manieren:

1. Handmatig via de artikelkaart

2. In batch (meerdere afbeeldingen tegelijk)

- Kopieer de artikelen naar de Bake-it folder [Afbeeldingen | Producten]

- Hernoem de afbeeldingen van de artikelen naar [ARTIKELNUMMER-OMSCHRIJVING]

- Ga in Bake-it naar het artikelenoverzicht

- Kies menu [Extra | Koppel afbeeldingen aan artikelen]