Deze handleiding legt uit hoe je een staande afbeelding liggend kan maken.

Heb je veel foto's die aangepast moeten worden? Via de image resizer kun je de foto's in batch aanpassen, lees dan hier verder.

1. Ga naar Windows Verkenner

2. Geef een rechtermuisklik op het bestand

3. Kies voor de optie 'Bewerken'

4. Druk op 'Selecteren' en trek een kader om de afbeelding of het gedeelte van de afbeelding die je nodig hebt.

5. Druk op 'Kopiëren', de foto staat nu in het geheugen van de computer

6. Druk linksboven op menu [Bestand | Nieuw], een nieuw leeg werkblad wordt geopend

7. Kies voor 'Formaat wijzigen'

8. Wijzig het formaat naar de gewenste instelling

• Zet het vinkje 'Hoogte-Breedteverhoudingen behouden' UIT
  • Verander de instelling van 'Percentage' naar 'Pixels'
  • Zet 'Horizontaal' op 1024 (of 640)
  • Zet 'Verticaal' op 768 (of 480)
  • Druk op OK

9. Plak de afbeelding die je bij stap 5 hebt gekopieerd in het nieuwe venster via rechtermuisknop [Plakken] of CDTRL+V

10. Verschuif de afbeelding naar de gewenst plaats

11. Kies voor menu [Bestand | Opslaan als] om de nieuwe afbeelding op te slaan, op uw gewenste locatie op de computer.

LET OP dat u de afbeelding opslaat als JPG.