Aanmaken artikel specificaties

  

De unieke sleutel voor een artikel specificatie in Bake-it bestaat uit een artikel, een subcode en een barcode nummer. Deze drie gegevens zorgen er samen voor dat de specificatie uniek is.

  

Om een artikel specificatie aan te maken dient u de volgende stappen te volgen;

  

Ga naar menu [Artikelen – Artikel specificaties – Artikel specificaties]

 

Kies voor F7 om een nieuw record aan te maken

 

 

U krijgt nu een selectie venster met uw artikelen te zien. Dubbelklik op het artikel waar u een artikel specificatie voor wilt aanmaken.

 

 

U krijgt nu een selectie venster met uw subcodes te zien. Dubbelklik op de subcode waar u een artikel specificatie voor wilt aanmaken. (Let op; er dient een relatie te zijn tussen het artikel en de subcode in het tabblad ‘Subcodes’ in de artikelkaart)

 

  

U krijgt nu een selectie venster te zien met de EAN/GTIN barcodes van de betreffende artikel-subcode combinatie. Selecteer de barcode die u wilt gebruiken voor de specificatie en kies voor [Selecteren]. (Let op; u kunt de GTIN en/of uw eigen EAN barcode altijd nog wijzigen in de artikel specificatie kaart)

 

 

De nieuwe artikel specificatie is nu aangemaakt. Merendeel van de gegevens zullen uit de bestaande data worden gehaald. De voedingswaardes worden bijvoorbeeld uit het recept calculatie gehaald.

 

 

Verrijken artikel specificatie

   

De artikel specificatie is nu klaar om verder verrijkt te worden. U dient nog een aantal gegevens in te vullen om deze compleet te maken. Zie afbeelding voor verduidelijking.

  

  1. Voeg een GPC relatie toe (deze zijn vooraf gegenereerd).
  2. Vul een IntraStat code in (dit is optioneel en dient voor import/export doeleinde)
  3. Voeg een afmeting relatie toe.
  4. Vul het netto gewicht van het artikel in (dit is zonder verpakking).
  5. Vul eventueel de pallet informatie in als de producten op een pallet worden getransporteerd.

  

Mocht de EAN/GTIN code die u heeft gekozen incorrect zijn of wilt u een andere selecteren dan kunt u dat doen door te kiezen voor [Aanpassen EAN/GS1 codes]. Door dit vinkje aan te vinken worden de velden vrijgegeven en kunt u deze aanpassen.

  

Let op; de wijzigingen zullen worden doorgevoerd in de artikel-subcode combinatie!

 

 

  1. Als u klaar bent kiest voor [Gereed voor export]. Dit zorgt ervoor dat alle velden worden dichtgezet zodat er niet per ongeluk een waarde aangepast kan worden. Tevens dient u uw naam uit de werknemers lijst te selecteren

 

Let op: u kunt altijd nog de contact informatie uit de standaard barcode instellingen overschrijven door handmatig in een losse artikel specificatie zelf andere contact informatie in te vullen. Als u [Standaard instellingen] hebt geselecteerd word het uit de barcode instellingen gehaald, als u [Bedrijfsgegevens] heeft geselecteerd word de informatie uit uw bedrijfsgegevens gehaald en als u [Debiteur] heeft geselecteerd kunt u zelf een debiteur kiezen waar de informatie uitgehaald word. 

 

Let op dat u de velden via de vinkjes activeert, hiermee specificeert u welke gegevens geëxporteerd moeten worden naar GS1.

 

 

Dit geldt ook voor de standaard GLN. U kunt per artikel specificatie debiteuren toevoegen waar de GLN (tabblad [EDI] veld [Koper adres]) van zal worden gebruikt. U dient hiervoor wel het vinkje [Handmatige publicatie adressen toekennen i.p.v. uit de standaard instellingen halen] aan te zetten. Dit zorgt ervoor dat de GLN’s van de debiteuren uit de artikel specificatie worden gepakt i.p.v. de GLN uit de standaard barcode gegevens.

(

vinkje uit is beperkt tot standaard publicatie adres.
vinkje aan, zonder publicatie adres in de specificatie is openbaar.
vinkje aan met publicatie adres is beperkt tot publicatie adres per specificatie.

)

 

  

Op dit moment kunt u nog geen relaties leggen tussen artikel specificaties. Mocht u de artikelen in bijvoorbeeld dozen vervoeren dan stelt GS1 dat deze ook zo gespecificeerd moeten worden. U dient hiervoor een aparte artikel specificatie aan te maken in Bake-it voor de doos. Vervolgens moet u beide specificaties uploaden op de website van GS1 en daar de relatie leggen.