Het is mogelijk om een bestaande printer nogmaals te installeren, maar dan met alternatieve instellingen zoals bijv. zwart / wit of A5 i.p.v. A4.

Het vinden van de poort en het stuurprogramma van de printer

Zoek in de “Eigenschappen van de Printer” op welke poort de printer is geïnstalleerd en met welke driver.

Installeren van een kopie van de printer

Volg de volgende stappen.

Vul hier de eerder opgezochte poort en driver in van de bestaande printer.

Selecteer “Gebruik het huidige geïnstalleerde stuurprogramma (aanbevolen)” en klik op “Volgende”.

Voer een naam in voor de printer en klik op “Volgende” om verder te gaan. Let op dat duidelijk wordt in de naam welke variant het is, dus bijv. de bestaande naam met als aanvulling A5 of Zwart / Wit.

Kies of je de printer wilt delen.

Klik op “testpagina Afdrukken” voor het testen van de printer.

Tweede printer gebruiken

Via de voorkeursinstellingen kun je de printer instellen naar wens.

Als je de printers apart wilt benaderen kan dat ook in de Windows 10 interface:

Via het commandvenster is het ook nog mogelijk om de "oude" printerbeheer omgeving te laten zien.

shell:::{26EE0668-A00A-44D7-9371-BEB064C98683}::{2227A280-3AEA-1069-A2DE-08002B30309D}

Ten slotte zijn de printers apart in te stellen in Bake-it als bijv. printer 2.

Eventueel is het ook nog mogelijk dat de afdrukken niet uit de juiste printerlade komen, dan kan dit nog aangewezen worden in de rapport-opties in het Onderhoud standaard rapporten.