U dient bij een relatie op de tab Verkoop, Datacommunicatie aan te zetten.

Hierbij is een toegangscode en sluitingstijd verplicht om in te vullen.


Indien u Orbak Web zakelijk aanvinkt, wordt automatisch een gebruiker aangemaakt en gekoppeld aan de rol uit de bedrijfsgegevens. De code van de gebruiker is altijd WEB gevolgd door het klantnummer, bv. WEB001.

De ingevulde sluitingstijd is een algemene tijd, welke overruled kan worden als er bij het ordertype een andere sluitingstijd is ingevuld. Verschillende sluitingstijden voor verschillende ordertypen zijn dus mogelijk.


Op de tab verkoop dient voor de klant een assortiment in te vullen. Klanten kunnen via de website alleen producten aan een bestelling toevoegen uit dit assortiment. Tevens kunnen ze alle producten wijzigen in de bestelling welke via prognoses zijn aangemaakt of door de bakkerij toegevoegd. Het is raadzaam om het assortiment relatief beperkt te houden. Webklanten kunnen tevens op de site uit dit assortiment een eigen assortiment bepalen. Dit eigen assortiment kan men dan in één keer toevoegen aan een bestaande of nieuwe bestelling. Opties:


Retouren mogelijk

Hiermee geeft u de klant de mogelijkheid om zelf retouren in te geven. Uiteraard dient wel de optie "retouren toegestaan" op de tab verkoop ook aan te staan.


Meerdere ordertypen

Indien u deze optie aanzet kan de klant in alle ordertypen, waarbij EV/WEB zakelijk aanstaat bestellingen doen.

Zet u de optie uit, dan kan dit alleen in het standaard ordertype van de relatie, welke is ingevuld op de tab verkoop.


Ordercode toegestaan

Indien u deze optie aanzet kan de klant bij nieuwe bestellingen zelf het veld ordercode invullen. 

Zet u de optie uit, dan zal de nieuwe bestelling altijd ordercode 0 krijgen.


Order aanmaken toegestaan

Indien u deze optie aanzet kan de klant zelf nieuwe bestellingen aanmaken.

Zet u de optie uit, dan kan de klant alleen bestaande bestellingen welke door de bakkerij zijn aangemaakt wijzigen (bv. via prognoses).


Meer retour besteld mogelijk

Indien de klant mag retouren en u zet deze optie aan, dan is het toegestaan om een hoger retour aantal in te vullen, dan er die dag door de klant besteld is. Dit kan bv. nodig zijn voor producten die meerdere dagen houdbaar zijn en op andere dagen worden gerouteneerd dan besteld.


Prognose wijzigen toegestaan

Hiermee kunt u de klant de mogelijkheid geven om zelf zijn prognose aantallen te wijzigen, waardoor de bakkerij hiermee ontlast wordt.


Adviesprijs / Factuurprijs tonen

Hier kunt u aangeven of de prijzen getoond worden en in welke vorm (inclusief of exclusief).


Notitie toegestaan

Door deze optie aan te zetten geeft u de klant de mogelijkheid om zelf het veld notitie bij een bestelling in te vullen. 


Tekst toegestaan

Door deze optie aan te zetten geeft u de klant de mogelijkheid om teksten bij producten in de verkoopregels in te vullen.


Besteld vorige week

Indien u deze optie aanzet wordt in de bestellingen een kolom getoond met de bestelde aantal van de vorige week.


Toegangscode wijzigen

Hiermee kunt u de klant de mogelijkheid geven om zelf zijn toegangscode te wijzigen. Deze wordt dan uiteraard ook direct in Orbak bij de relatie en de gebruiker veranderd. U kunt dus altijd via details zijn welke toegangscode de klant gebruikt.


Instellingen wijzigen

Door deze optie aan te zetten geeft u de klant de mogelijkheid om zelf de volgende instellingen te wijzigen:

- Besteld vorige week tonen

- Adviesprijs tonen

- Factuurprijs tonen