Als er per ongeluk een tweede factuur is gecreëerd van de zelfde periode voor dezelfde debiteur dan kunt u deze aanpassen op de volgende manier.

Als u de factuur opent die niet als "hoofd factuur" beschouwd wordt kunt u via [Extra | Verscheur deze verzamelfactuur]

de factuur vrijgeven om te bewerken.

U krijgt de volgende vragen:

Nu is het vinkje weg bij Afgedrukt / export:

Hierna kunt u de order(s) die u wilt verplaatsen naar een nieuwe factuur selecteren en op het min teken drukken.

! Belangrijk: Vergeet niet vooraf de ordernummers te noteren!!

Als u dit gedaan heeft met alle orders die foutief zijn gefactureerd kunt u de juiste (of nieuwe) factuur openen.

Let op dat onderstaande gegevens in de nieuwe factuur goed staan.

Selecteer dan 1 van de toe te voegen orders en selecteer ook de actieve orderdagen.

Als je vervolgens op [Printen | Verzamelfactuur week] klikt kan je de factuur controleren.

Tijdens het afdrukken wordt de factuur berekend en krijgt hij een factuurnummer.

U kunt nu de factuur opnieuw afdrukken en/of mailen.