Melding: Geen vrije aansluiting beschikbaar

Het kan voorkomen dat u een melding krijgt wanneer u in probeert te loggen in Orbak.

Optie 1: Geen aansluiting meer beschikbaar (vóór het invoeren van uw gebruikersnaam en wachtwoord)
Optie 2: Gebruiker is al ingelogd (ná het invoeren van uw gebruikersnaam en wachtwoord)

Optie 1: Geen aansluiting meer beschikbaar

Wanneer u wilt inloggen in Orbak kunt u onderstaande foutmelding krijgen, vóór het invoeren van uw gebruikersnaam en wachtwoord:

Het betekent dat er geen vrije aansluitingen meer zijn, omdat iemand anders nog is ingelogd of verkeerd afgemeld is (door bijvoorbeeld een stroomstoring).
Om dit op te lossen, doe als volgt:

1. Kies voor [Annuleren];
2. Klik linksbovenin op de knop met 'de 2 poppetjes' (zoals hieronder aangegeven in de afbeelding):

Hierna opent het volgende scherm:

- Selecteer een gebruiker van wie de verbinding kan worden beëindigd;
- Voer vervolgens het Systeem wachtwoord in;
- Klik dan op de knop [Sessie beeindigen] en bevestig met [Ja]:

- Wanneer u klaar bent, klik op het kruisje (zoals hieronder aangegeven in de afbeelding):

Om nu weer aan te melden klikt u links bovenin op de knop met het 'groene pijltje' (zoals hieronder aangegeven in de afbeelding):

Het gebruikelijke aanmeldscherm verschijnt nu en u kunt uw gebruikersnaam en wachtwoord invoeren en in Orbak inloggen.

Optie 2: Gebruiker is al ingelogd

Wanneer u in wilt loggen in Orbak, kunt u onderstaande melding krijgen ná het invoeren van uw gebruikersnaam en wachtwoord:

Het betekent dat deze gebruiker ergens anders nog aangelogd is of verkeerd afgemeld is (door bijvoorbeeld een stroomstoring).

Kies [Nee] in het geval u deze gebruiker op een andere werkplek eerst wilt afsluiten, want mochten er nog werkzaamheden niet opgeslagen zijn dan kunnen er gegevens verloren gaan.
Wanneer u op [Ja] klikt, wordt de al bestaande Orbak aansluiting afgesloten en Orbak gestart op de PC waarop u nu wilt werken.