Vanaf Bake-it versie 4.032 is het mogelijk om naast een PDF factuur een UBL XML bestand aan een e-mail naar uw debiteur toe te voegen.

In onderstaand tabblad in de debiteurenkaart kunt u per debiteur aangeven dat er een UBL XML factuur wordt meegezonden tijdens de e-mail facturatie.

Advies is om deze functie voorlopig alleen aan te zetten als de klant hier expliciet om gevraagd heeft.

! Aangezien de UBL factuur opnieuw opgebouwd wordt is het alleen mogelijk om met prijzen uit de artikelkaart of uit een prijsgroep te werken . Een factuurkorting in te stellen is ook mogelijk.

Kortingen per artikelgroep en staffelkortingen moet op termijn nog worden geïmplementeerd.

In de UBL XML factuur kunnen wel afrondingsverschillen optreden ten opzichte van het totaal te betalen bedrag van de PDF factuur. De UBL XML factuur wordt op regel niveau opgebouwd met 2 decimalen en in Bake-it wordt gerekend met 3 decimalen.

In uw boekhoud software kunt u de verschillen boeken op betaling- of afrondingsverschillen.

Bovenstaande methode van UBL XML facturatie is voor overheidsinstellingen en sommige bedrijven niet voldoende.

Overheidsinstellingen verlangen complete E-Facturatie via het PEPPOL netwerk.

Door een abonnement af te sluiten bij TradeInterop kunt u ook facturen via E-facturatie.

Met het basic abonnement kunt u tot 250 e-facturen per maand via het PEPPOL netwerk versturen.

https://tradeinterop.com/e-facturatie-features-tarieven/#basic

Zodra u een abonnement heeft afgesloten gaat het versturen via TradeInterop heel eenvoudig.

Het enige dat u hoeft te doen is in de debiteuren kaart een TradeInterop e-mail adres in te voeren.

In de bijlage treft u een Excel sheet aan met de e-mail adressen van overheidsinstellingen die u via TradeInterop kan factureren.

Staat de overheidsinstelling nog niet in de Excel sheet dan kunt u middels deze websites het juiste OIN nummer opzoeken.

https://portaal.digikoppeling.nl/registers/

Stel we willen factureren aan het Brabants Historisch informatie Centrum dan vullen we in Bake-it bij het e-mail adres van de debiteur het volgende e-mail in:

OIN00000001813565376000@invoices.tradeinterop.com

Er zijn ook al een aantal niet overheidsinstellingen bereikbaar via het TradeInterop netwerk.

Deze bedrijven kunt u na aanmelding vinden in de portal van TradeInterop.