Om op rekening te kunnen betalen, moet de klant (afleveradres) al bekend zijn in Bake-it en een debiteur gekoppeld hebben. Het 'op rekening betalen' stel je in bij de Debiteur.
Wil je dat de klant ook in de winkel op rekening kan betalen? Dan dient het ook te worden ingesteld bij de winkelklant.

Lees hieronder de stap-voor-stap handleiding

• Is de klant al bekend in Bake-it en is er een debiteur aan het afleveradres gekoppeld? Lees vanaf stap 6/7

• Is de klant al bekend in Bake-it en is er géén debiteur aan het afleveradres gekoppeld? Lees vanaf stap 2

• Is de klant nog niet bekend in Bake-it? Vraag of de klant de bestelling eenmalig via iDeal in de webshop kan doen, zodat u daarna (na importeren EV Webshop) het ‘op rekening betalen’ voor hem kunt instellen. Lees vanaf stap 1

!   De betaal methode 'Op rekening' zal door een medewerker van Marti-Orbak geactiveerd moeten worden in de database van EXTRAVestiging Webshop. Neem hiervoor contact op met de helpdesk. (0174 638 690)

Instellen op rekening betalen

1.    Importeer de bestelling in Bake-it [Importeren EV Webshop]

2.    Open het afleveradres [via menu Namen | Afleveradressen]

3.    Maak direct vanuit het afleveradres de debiteur aan (via menu EXTRA | MAAK EN KOPPEL EEN NIEUWE DEBITEUR)

4.    Vul de debiteur gegevens aan, hierbij is belangrijk:

• postcode (ivm inloggen)
  • emailadres (ivm inloggen)
  • factuurgroep (ivm facturatie)

5.    Sluit het venster Debiteuren - toevoegen kaart

Voor zakelijke bestellingen kun je afwijkende bezorgkosten rekenen, dit stel je als volgt in:

6.    Klik bij het afleveradres op het tabblad [Levering]. Voer bij ‘Bezorgen gratis vanaf’ het bedrag 24,99 in.

(of ander gewenst bedrag: wil je geen bezorgkosten, vul dan 0,001 in)

6b.    Via de webshop prijzen komen standaard gefixeerd binnen, en worden het dus handmatige prijzen.

Indien u wenst dat deze klant zijn prijsgroep prijzen hanteert, dient u de functie aan te zetten bij de klant onder het              tabblad "Extra Vestiging".

Na de export naar EXTRAVestiging Webshop krijgt de klant dan de prijsgroep prijzen te zien welke gekoppeld zijn.

Er moet bij de debiteur worden aangegeven deze op rekening mag betalen

7.    Open de debiteurkaart via menu [Namen | Debiteuren] (of klik in het afleveradres eenmaal op het veld debiteur (op het veld waar in dit geval de ‘9’ staat) en druk op F3)

De debiteurkaart wordt nu geopend

8.    Ga in de debiteur naar tabblad [EXTRAVESTIGING]

9.    zet het vinkje ‘Klant mag op rekening betalen in de EXTRAvestiging webshop’ aan.

10.    Sluit de debiteurenkaart

Wil je dat de klant ook op rekening kan betalen in de winkel?

11.    Ga in het afleveradres naar tabblad [Winkelklant]

12.    Druk op F9 om de gegevens van de winkelklant te openen

13.    Zet het vinkje ‘Mag op rekening bestellen’ aan

• Als de winkelmedewerker de bestelling wil afrekenen krijgt ze de vraag of het op rekening moet
  • Staat er geen winkelklant bij het afleveradres? Ga naar menu [EXTRA | Maak en koppel een winkelklant (CTRL I)]

Gegevens online zetten en klant informeren

14.    Druk op [Exporteren EV Webshop] om de gegevens online te zetten, de klant met betaaloptie ‘Op rekening’ is nu

bekend in de webshop

15.    Stuur de klant een reactie op zijn mail (bestelling), bijvoorbeeld:

“Bedankt voor uw bestelling. U heeft aangegeven graag op rekening te willen betalen, dit hebben wij voor u ingesteld. Bij uw volgende bestelling kunt u inloggen met de door u ingestelde inloggegevens en heeft u naast ‘iDeal’ ook  ‘Op rekening’ als betaaloptie.

De order en klant gegevens worden net als bij andere webshop orders, automatisch in Bake-it ingelezen. De klant kan bij de volgende bestellingen inloggen met zijn inloggegevens en direct op rekening betalen.

Je kunt ook besluiten om de eerste bestelling door de klant te laten mailen, zodat je de eerste bestelling handmatig invoert in Bake-it. Het is belangrijk dat u bij het afleveradres de adresgegevens zo volledig mogelijk invoert en in tabblad [Extra] het emailadres van de klant neerzet. De klant (afleveradres) kan dan inloggen via zijn emailadres en postcode. Lees verder vanaf stap 2.