Voor producten die dagvers geleverd worden kunnen de leveraantallen voor de komende week bepaald worden op een de gemiddelde Cash-it verkoop aantallen van de afgelopen x aantal weken.


Naast dat het gemiddelde wordt bepaald kun je ook nog aangeven dat bepaalde producten waarvan in de afgelopen gemiddeld aantal weken GEEN retouren zijn geweest de gemiddeld berekende leveraantallen met een x aantal omhoog gaan.


Zo kunt u van bijvoorbeeld de top 20 artikelen ervoor zorgen dat er steeds meer van verkocht wordt omdat de NEE verkopen minder moeten worden als wekelijks het gemiddelde berekende aantal met een x aantal wordt verhoogd.


Hieronder de screenshots en de uitleg.


In dit voorbeeld zijn we uitgegaan van een gemiddelde van 4 weken waarbij we de week met laagst verkochte aantallen niet meenemen. 


Open de vaste order van een winkel, stel deze in op 4 weken.


1. Ga naar het tabblad Extra

2. Zet de keuze "Bereken gemiddelde van de Cash-it transacties" aan

3. Zet het vinkje "Gebruik aantal uit vaste order als minimum aantal" aan

4. Zet het vinkje "Laagste aantal niet meetellen bij berekening" aanGeef per regel in de vaste order de juiste instellingen mee.


Voorbeeld een 800 grams brood dat ook met een subcode half verkocht kan worden in Cash-it


1 - geef hier het ophoog aantal in waarmee je het berekende gemiddelde wilt verhogen als er in de weken waarover de berekening is gedaan GEEN retouren zijn geweest

(opmerking: een enkel halfje retour wordt genegeerd, er moet minimaal 1 hele retour zijn gegaan wil het ophoog aantal NIET worden toegepast)


2 - geef hier aan dat het een hoofdartikel betreft en dat artikelen met een subcode erbij geteld moeten worden.Voorbeeld zakken bolletjes per 6 die vanuit de bakkerij geleverd worden


1 - geef hier aan dat het een hoofdartikel betreft en dat artikelen met een subcode erbij geteld moeten worden.

2 - deze schakelaar ALLEEN aan zetten als de bakkerij de zakken per 6 verpakt en uitlevert. 
Voorbeeld van artikelen die los worden geleverd en los worden verkocht


Vinkjes aanzetten is in dit geval niet nodig, wel kunt u ervoor kiezen om het ophoog aantal op 1 of hoger te zettenVoorbeeld van een niet dagvers artikel waarbij er GEEN gemiddelde berekend moeten worden
Vervolgens kunt u nadat alle artikelen goed ingesteld zijn gaan testen.

Ons advies is om met één winkel te beginnen. Geef ook duidelijk in de winkel aan dat de medewerkers de order op de Cash-it kassa voor de dagverse producten niet hoeven aan te passen.

Zelf kunt u bij een eerste zomerdag met een temperatuur van boven de 30°C er altijd nog voor kiezen om de order in Bake-it aan te passen voordat u de productielijsten af gaat drukken.


Importeren van een vaste order / aanmaken van de order voor volgende week.


Ga naar [orders] [importeren vaste orders]Als het vinkje geen vragen aanstaat en u klikt op start worden automatisch de afgelopen ingestelde weken (in dit voorbeeld 4 weken) genomen en berekend.

Deze instelling is niet aan te raden aangezien de vaste orders vaak midden in de week bijvoorbeeld op donderdag worden aangemaakt, dit zou betekenen dat er voor de vrijdag en zaterdag nog geen verkopen zijn geweest.


Het is beter om het vinkje uit te zetten en zelf bewust de (volle afgeronde) weken te kiezen.

Ook omdat je bijzondere weken zoals Pasen, Pinksteren, etc. NIET mee wil nemen in de gemiddelde berekening.Ons advies is dus om het vinkje "Geen vragen stellen" uit te zetten dan kunt u na het klikken op de knop start de weken waarover het gemiddelde berekend wordt zelf kiezen


Aangezien de vaste orders meestal midden in een lopende week worden aangemaakt dient u een week verder in het verleden kiezen.Ook kunt u kiezen of u de weken voor alle vaste orders tegelijk wilt bepalen of voor iedere vaste order apart


 

In dit venster kunt u weken aanklikken en op de knop verwijderen klikken om die bepaalde week niet mee te nemen in de berekening.

Zo kunt u bijvoorbeeld een paasweek eruit halen en een normale week toevoegen.Hieronder hebben we week 16 en 18 eruit gehaald en week 13 en 14 toegevoegd
Als de juiste weken gekozen zijn dan kunt u de import starten.