Voor de zakelijke bestelsite kunnen voor verschillende dagen verschillende besteltijden worden ingevuld.
Dit gebeurd in de configuratie van de extra vestiging zakelijk. Deze configuratie is via Orbak te bereiken.

Kies hiervoor: Taken -> Verkoop -> Datacom -> Extra Vestiging Zakelijk Configuratie.

Wanneer deze optie is gekozen opent een internetpagina “achter de website”. Hier kunnen gewenste instellingen worden gedaan om leverdagen besteltijden, besteldagen etc te beheren.

Hier zijn verschillende tabbladen beschikbaar.

Op het tabblad wat standaard opent staan de verschillende handleidingen.

Op tabblad algemeen kunnen algemene instellingen worden ingegeven welke voor ALLE klanten gelden

Op tabblad deadlines kunnen uiterste besteltijden worden ingegeven.

Op tabblad leverdagen kunnen leverdagen en besteldagen worden bepaald, en ook datums worden ingegeven waarvoor geen bestelling geplaats kan worden. Ook wordt hier bepaald hoeveel dagen van te voren een bestelling voor een dag aangeleverd moet worden

Daarna is er een tabblad mbt prijzen en een tabblad mbt bezorgkostenbevestiging.

In deze handleiding gaat het om deadlines en leverdagen.

Deadlines

In bovenstaand voorbeeld kan er elke dab besteld worden en sluit de website voor bestellen ’s middags om 17:00u voor de volgende leverdag.

Omdat bij alle dagen 00:00 staat wordt gekeken naar de tijd achter : uiterste besteltijd voor de volgende dag.

Daarnaast KAN in Orbak per klant een afwijkende besteltijd worden ingegeven welke gaat VOOR deze instelling.

Dit veld is beschikbaar via: Onderhoud -> Relaties -> Relaties.

Tabblad Verkoop-> Datacommunicatie

De volgorde van sluittijd is als volgt.

Is er een dag specifieke tijd ingegeven op tabblad deadlines dan is deze ALTIJD leidend.

Is deze tijd ingesteld op 00:00 dan wordt bepaald of er een tijd is ingegeven in orbak bij de relatie en is deze leidend

Is de tijd in Orbak ook ingesteld op 00:00 dan geldt de algemene tijd op tabblad deadlines.

Leverdagen

Op dit tabblad wordt bepaald op welke dagen er besteld kan worden en geleverd wordt.
ook worden hier data ingevuld waarop NIET besteld en geleverd wordt, zoals de kerstdagen, 2e paasdag, 2e pinksterdag en andere feestdagen. Hiervoor wordt de gewenste datum ingevuld in het vakje achter uitgesloten dagen.

In het onderste deel bij Uitzonderingen, Minimaal aantal dagen vooruit kan worden bepaald of voor een bepaalde dag besteld kan worden, maar ook hoeveel dagen van te voren deze bestelling gedaan met worden.

Wanneer achter een dag -1 staat dan kan vandaag voor morgen besteld worden.
Wijkt dit af dan moet bij de gewenste dag een ander getal worden ingegeven.

2 wanneer de bestelling van overmorgen vandaag binnen moet komen.

3 wanneer de bestelling van over overmorgen vandaag binnen moet zijn.

Dus 2 geldt wanneer de bestelling van maandag op zaterdag binnen moet zijn, en 3 wanneer de bestelling voor maandag op vrijdag binnen moet zijn.

Nu zijn er situaties waarop het niet gewenst is dat er voor een bepaalde dag nog wordt besteld ivm feestdagen.

Bijvoorbeeld: voor de dinsdag NA Pasen mag er GEEN bestelling meer binnen komen NA zaterdag. Dit betekend dat er voor die dag een instelling TIJDELIJK aangepast moet worden.

1. Na de laatste dinsdag voor Pasen moet dan bij de dinsdag -1 gewijzigd worden in 3.

2. Na de dinsdag na Pasen moet deze instelling weer worden aangepast naar de oude situatie.