Prijzen aanpassen in Orbak tbv de BTW verhoging per 1 januari 2019.

Deze handleiding geeft aan wat moet gebeuren wanneer naast de BTW verhoging van 6 naar 9 procent de prijzen ook nog verder worden aangepast.

Wanneer alleen de BTW verhoging wordt doorgevoerd hoeft nl alleen het btw laag percentage van 6 naar 9 veranderd te worden.

Bepaal wat de advies verkoop prijzen zijn per 1-1-2019. Wanneer deze bekend zijn van deze advies verkoop prijzen de prijs EX btw maken door de prijs te delen door 1,09.

Nu is de ex BTW prijs bekend. Deze prijs kan mbv een import CSV worden geïmporteerd in Orbak, (voor handleiding: https://martiorbak.freshdesk.com/solution/articles/69294-import-prijzen-csv )

Prijzen kunnen ook handmatig worden ingevoerd via: Onderhoud -> Financieel -> Prijzen.

Wanneer de prijzen handmatig worden ingevoerd is het NOODZAKELIJK dat het lage BTW tarief TIJDELIJK op 9 wordt gezet.

Kies hiervoor: Onderhoud -> Financieel -> BTW tarieven.

In het nieuwe venster wat opent bij Laag 9 ipv 6 maken.

Sla dit op

voer vervolgens de NIEUWE prijzen in

.

Kies als datum 01-01-2019 en de gewenste prijslijst of wanneer de basisprijs aangepast moet worden de prijslijst leeg laten.

Vervolgens worden alle producten uit deze prijslijst getoond.

Kies in het onderste deel van het nieuwe scherm de gewenste productcode en voer hier de prijzen INCLUSIEF BTW in.

MBV CTRL + S tussendoor regelmatig opslaan.

Nadat alle gewenste prijzen zijn ingevoerd kiezen voor verwerken en nogmaals opslaan.

Nu staan de prijzen in het systeem welke per 1 januari 2019 gaan gelden als het BTW tarief op 9 % wordt gezet.

Zet nu het BTW Tarief weer terug naar 6%.

Voor het afdrukken van Prijskaartjes kan als volgt gewerkt worden.

Kies: Onderhoud -> Financieel -> Prijslijsten.

Maak in het nieuwe venster een nieuwe prijslijst.

https://martiorbak.freshdesk.com/solution/articles/69283-prijslijst-aanmaken

Ga vervolgens als bovenstaand te werk door de prijzen van 1 januari incl BTW in te voeren in deze nieuwe prijslijst, of  ex 6% btw te importeren dmv import csv.

Kies een gewenste relatie voor het afdrukken van de prijskaartjes, en koppel de nieuwe prijslijst aan deze relatie door te kiezen voor:
Onderhoud -> Relaties-> Relaties -> Tab Financieel -> Tab Debiteur ->

Vervolgens kunnen de prijskaartjes handmatig geprint worden of via een afdrukschema uit Orbak, door een verkoop opdracht in te voeren op de betreffende relatie Verkoop en dan de prijskaartjes printen.

Deze prijslijst is dan een TIJDELIJKE prijslijst zodat al van te voren de prijskaartje geprint kunnen worden.

Meer info over prijs wijzigen vind u ook via de volgende link

https://martiorbak.freshdesk.com/solution/articles/69276-prijswijziging-orbak