BTW Wijzigingen Bake-it.

Hieronder staan diverse handleidingen die betrekking hebben op de komende BTW wijziging.

Deze pagina kan regelmatig bijgewerkt worden.

Via een prijsgroep kunt u de prijswijziging alvast voorbereiden (en de prijzen evt. afronden), waardoor u op 1 januari met één druk op de knop uw prijzen kunt aanpassen.

Wilt u per 1 januari dezelfde prijzen hanteren als de prijzen die u in 2018 hanteerde?

Dan dient u na de btw wijziging een prijswijziging uit te voeren, waardoor uw klant na 1 januari dezelfde prijs betaald als voor 1 januari.

• Welke stappen moet ik nemen op 31 december?

Facturen afdrukken op 31 december (voor de export), daarna via menu [Bestand | Instellingen] de BTW op 9% zetten en klaar!

• Worden de facturen van week 1 automatisch gesplitst in 6% (31/12/2018) en 9% (per 01-01-2019)?

Ja,  vanaf Bake-it versie 3.019 (datum 22/11/2018) staat de weeksplitsing standaard aan.
            En houdt Bake-it automatisch rekening met de BTW wijziging in week 1.

• Wat moet ik doen als de BTW verhoging per 01-01-2019 toch niet doorgaat?

Dan hoeft u niets te doen. Het BTW percentage in Bake-it blijft gewoon op 6% staan.

• Wat gebeurt er als ik een aantal facturen verscheur en opnieuw afdruk via de Batch?

Opnieuw afdrukken facturen aan/uit in de batch heeft tot 31-01-2019 geen functie, de batch verscheurt alle facturen binnen deze periode, zodat alsnog de BTW van alle facturen ververst, afgedrukt en verzonden wordt.

• Worden andere facturatiegroepen ook gegenereerd als je alleen de maand/vierwekelijkse/contant/week of enkele facturen afdrukt voor 31-12?

Nee, alleen de gekozen facturatiegroep wordt gegenereerd, rekening houdend met 31-12-2018/01-01-2019

• Wat moet er gebeuren als de maand/vierwekelijkse/contact/week of enkele factuur voor januari nog op 6% staat, omdat de BTW nog niet op 9% was gezet in [Bestand | Instellingen]?

Pas de BTW aan en druk de factuur nog een keer af (via de batch of via CTRL+P bij enkele facturen) met de vinkjes 'prijzen ververs' en 'opnieuw afdrukken'

• Als de BTW al op 9% is gezet als maand/vierwekelijkse/contact/week of enkele factuur wordt afgedrukt van 31-12-2018, wordt de BTW dan voor 31-12 ook op 9% gezet?

Nee, deze blijft dan netjes op 6% staan, mocht je op de factuur bij de artikelen incl. btw hebben staan, dan worden deze wel incl. de 9% getoond, maar dat is alleen maar een zichtprijs.

• Wordt de weekfactuur gesplitst als ik de selectiedatum zet op 06-01-2019?

Ja zowel via CTRL+P en via [Printen | Facturen], er moet wel aan gedacht worden om ook 31-12 nog te factureren van die week.

• Welke BTW krijgt een contantbon van 01-01-2019 en in dezelfde weekorder van 01-01-2019 als de BTW instelling op 9% is gezet?

01-01-2019 krijgt netjes BTW 9% en 31-12 krijgt netjes 6%, alleen via [Printen | Orders] en de [Automatische Planning] wordt na de aanpassing altijd de nieuwe BTW gepakt voor 31-12 en 01-01.

Mocht u toch nog contantbonnen af willen drukken van 31-12 na de BTW aanpassing, dan dient u de BTW weer even terug te     zetten naar 6%.

Werkt u ook met Cash-it? Denk er dan aan om de replicatie uit te zetten!

• Cash-it: Als er een 'op rekening' bestelling geplaatst wordt vanuit Cash-it voor een datum in week 1-2019, hoe gaat het dan met de BTW?

Dit gaat goed, op de bon van 2018 staat gewoon BTW 6% in 2019 staat 9%.

• Cash-it: Wat als er een transactie van 2018 in 2019 gecrediteerd zou worden.
    Transacties die in 2019 gecrediteerd zullen worden, worden altijd met 9% btw berekend.

Voor alle overige handleidingen, Klik HIER