Indien u na de BTW wijziging van 6% naar 9% de winkelprijzen inclusief BTW weer terug wil zetten naar de prijs van voor de BTW verhoging kunt u de volgende stappen doorvoeren.

Stel uw prijzen voor de BTW verhoging waren zoals hieronder afgebeeld:

Dan worden uw prijzen na de aanpassing in de instellingen van Bake-it van 6% naar 9% als volgt:

Stel dat uw prijzen in 2018 al zijn aangepast en u wilt de prijzen na de BTW verhoging weer gelijk trekken naar de prijzen uit 2018 dan kunt u vanuit de artikelkaart uw

EXCL. BTW prijzen verlagen met -2,7523%

Indien je via de MOSGui de PRV wil vermenigvuldigen dan kun je deze formule nemen:

update ART set PRV = (PRV*0.972477)

Als er klanten zijn die de SUBCODE en/of TEKST toeslagen weer op de prijs willen hebben van VOOR de BTW verhoging dan kun je deze MOSGui statements uitvoeren

Voor de tabel SUB:

update sub set TOESLAG = (TOESLAG * 0.972477)

Voor de tabel TXT

update txt set TOESLAG = (TOESLAG * 0.972477)

Op de artikelkaart en ga naar het menu Verhogen / Verlagen prijzen

Neem onderstaande kaart exact over om de prijzen weer terug te zetten naar de prijzen voor de BTW verhoging.

LET OP: Dit houdt in dat u dus zelf de BTW verhoging betaald in plaats van de consument!

Klik vervolgens op start.

In bijgaand filmpje is te zien dat de prijzen weer exact hetzelfde worden als voor de BTW verhoging van 6% naar 9%.