Wanneer u facturen als pdf wil opslaan op uw pc, kunt u dit op de volgende manier uitvoeren:

Als u al met e-mail werkt in Bake-it, dan is Bullzip al geïnstalleerd en kunt u verder naar de volgende stap.

Zo niet dan kunt u deze installeren via [Bestand], [Instellingen] en dan tabblad [Printers]

Is Bullzip geïnstalleerd dan start u de printer configuratie via (Windowsknop) start > Bullzip > Bullzip PDF Printer Opties

In de printer opties zijn een aantal instellingen belangrijk.

Tabblad "Algemeen".

Bij de bestandsnaam moet een map gekozen worden, waarin de bestanden direct opgeslagen kunnen worden.

De Bestandsnaam dient aangepast te worden naar de juiste map op de pc en dit erachter: <date>_<time>_<smarttitle>.pdf .

Zo worden de rapporten weggeschreven op basis van datum_tijd_rapportnaam.pdf en worden er individuele bestanden aangemaakt, zonder deze te overschrijven.

Tevens dienen alle vinkjes uit te staan, behalve het onderstaande.

Bij het tabblad "dialogen" beide op NOOIT zetten.

Bij het tabblad "Acties" zet u het bolletje bij NEE (1) als u de rapporten vanuit de map wil openen.

Wanneer u de rapporten direct op het scherm zou willen zien, dan dient er een pdf reader op de pc geïnstalleerd te zijn.

Dit zou bijvoorbeeld Sumatra kunnen zijn, dit is een snelle pdf reader die niets meer doet dan dat.

In dat geval dient het vinkje aan te staan bij JA. (2)

Vervolgens Toepassen en OK.

Dan zijn alle instellingen klaar en kunt u aan de slag!

Let op! de volgende stap dient iedere keer opnieuw genomen te worden, bij het printen van de facturen naar pdf!

Na het sluiten en openen van Bake-it kijkt deze weer naar de standaard printer van Windows.

Om de facturen op te slaan als pdf, opent u Bake-it en gaat naar [Bestand], [Printer instellingen] en selecteert u hier de Bullzip printer.

Vervolgens gaat u naar facturen en zet de instellingen zoals u gewend bent, maar het vinkje uit bij [Facturen per mail versturen].

Wanneer u de facturen al heeft afgedrukt en u wil dit nog eens doen voor controle dan ook het vinkje aanzetten bij [Facturen opnieuw afdrukken]

Op deze manier worden de facturen als pdf opgeslagen in de door u ingestelde map.