RulesService wil niet starten of crasht

Controleer de volgende zaken als O2RulesService niet wil starten of crasht.

De O2RulesService opnieuw configureren.

Als de O2rulesService draait stop hem dan. Stop eventueel eerst de MosConnector.

Ga naar de ORBAK2 programma directory (meestal is dit c:\Program file (x86)\ORBAK2)

Ga daarna naar bin\runtime\bin

In deze directory staat een bestand genaamd: O2RulesService-7777.config

Hernoem dit bestand naar O2RulesService-7777.config.old of iets dergelijks.

Start dan de O2RulesService.

Open een brouwser op dezelfde machine waar de O2RulesService draait (geen internet explorer omdat ik daar af en toe rare dingen mee heb gezien) en ga naar http://localhost:7777/ure.config

Het volgende scherm open zich dan:

Krijg je een foutmelding dat de webpagina niet beschikbaar is dan draait de O2RulesService niet of is een firewall die de boel tegenhoud.

Vul de gegevens in zoals ze in het scherm staan. Het wachtwoord moet je weten.

Klik op Next.

Kom je niet in het volgende scherm of blijft de brouwser wachten dan betekent dit dat de O2RulesService niet kan inloggen op de database.

Dit zou een tikfout in de opgegeven gegevens kunnen zijn of een foutief wachtwoord of weer een firewall.

Bekijk de solmsg.out file. Zie je daarin een login poging van de tijd dat je de O2RulesService starte dan is het geen firewall probleem.

Het volgende scherm ziet er zo uit:

Hier kun je normaal alles standaard laten staan.

Klik weer op Next.

Blijf hij hier hangen of wachten of de O2RulesService crashed dan kan er het volgende aan de hand zijn:

Er kan een autorisatie probleem zijn met de database.

Pak de backup van voor de conversie of bel andré of Herman om te kijken hoe de autorisatie herstelt kan worden.

De setting automatic in het vorige scherm pakt de foutieve optie. Dit heb ik tot nu toe nog meer één keer meegemaakt.

Deze fout kun je uitsluiten door in plaats van automatic te kiezen voor "Specify Location".

De "Flat file Folder" moet wijzen naar de directory waar de ORBAK.CON staat. Er mogen geen quotes om de naam van het pad staan.

Soms blijft het veld Application leeg.

Voor de oplossing zie onderaan deze solution bij Het  veld Application blijft leeg.

Het kan ook zijn dat er een fout optreed bij het initialiseren van de Orbakalgemeen.dll

Voor de instellingen van de Orbakalgemeen.dll moet je in de registry kijken naar de volgende sleutel HKLM\SOFTWARE\ORBAK\<klantnr> (32-bits machine) of HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\ORBAK\<klantnr>(64-bits machine)

Het gaat om de waarde van de veld Shared. Deze moet verwijzenaar een lokale schijf. Let op: Het mag geen netwerk schijf zijn want een service kan niet bij netwerkschijven en daar kan de O2RulesService op crashen.

Kopieer de waarde uit het veld Shared en plak die in de verkenner. Open in deze map de map TMP. In deze map moeten de licentie-files staan.

Om uit te sluiten of het aan de Orbakalgemeen.dll ligt kun je het volgende in Usoft doen. Open de definer. Ga naar Tools en dan naar Rules engine Parameters.

Kijk naar de waarde STARTUP_EVENT. Deze moet op True staan. Voor een test kun je deze op False zetten en een nieuwe flatfile (ORBAK.CON) aanmaken.

Gaat de configuratie dan bij het tweede scherm wel door dan moet er gekeken worden waar het fout gaat. Vergeet niet de waarde terug op True te zetten en de originele ORBAK.CON terug te zetten.

Er kan ook iets fout zijn met de inhoud van de usdi-file.

Als de usdi-file corrupt is krijg je een melding in de O2RulesService-logfile.

Deze file staat meestal op de volgende lokatie: c:\Users\Public\ORBAK2\lokaal\log\USoft_logs\rules_service\

Mocht je hem niet kunnen vinden dan kun je zoeken via TotalCommander naar ORBAK*log.xml

Daarin staat dan een foutmelding van de volgende strekking: "cannot find enumerationlist: ... in resource files"

Dan kun je het beste de inhoud van een USDI-file op kantoor of bij een andere klant ophalen en deze dan overschrijven.

Klik op Next.

Klik op Finish.

Nu is de configuratie van de O2RulesService afgerond en moet de O2RulesService opdrachten en rapporten afhandelen, printen en e-mailen.

Het  veld Application blijft leeg.

Ga naar de ORBAK2 programma directory (meestal is dit c:\Program file (x86)\ORBAK2)

Ga daarna naar bin\runtime\bin

Dubbelklik op de usbinder.exe

Je krijgt dan bovenstaand scherm.

Ga naar File en dan Project Properties.

Vul het scherm in zoals hierboven. Het wachtwoord is het zelfde als ioor de RulesService.

Ga naar het tabblad content en klik op Add.

Klik Authorizer aan en klik weer op Add.

Daarna ziet het scherm er zo uit:

Dubbel klik op Authorizer.

Dubbel klik in de Catalog op Applications.

Het vinkje Application on file moet aangevinkt zijn.

Als het vinkje uit staat vink het aan en daarna configureer je de O2RulesService opnieuw.