Orbak winkel bestelscherm installeren


Onderstaand het stappenplan om het Orbak winkel bestelscherm te installeren op een Cash-it kassa.


Stap 1

Controleer of in de hosts file het ipadres van de Orbaseserver aanwezig is (C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts)


Deze regel wordt ook aangemaakt als je in de stappen bij de installatie het ipadres invult.Stap 2

Haal de onderstaande bestanden op van de server via het pad \\orbase\Shared\ of \\orbase\Shared\ uit de setup map (dit betreft de Orbak 3.0, bij gebruikers met de 2.1 moet je dezelfde bestanden ophalen, maar dan met het versie nummer 2.1)


Deze bestanden zet je op de lokale pc in C:\Temp


Achterhaal het licentienummer (\\Orbase\Shared\tmp 174 - BdrLic.cxt), het ipadres van de Orbak server en de gebruiker van de winkellocatie (v.b. WkBestUser=wkbest503 en WkBestPW=wkbest)


Stap 3

Haal de onderstaande Licentie bestanden van de server (\\Orbase\Shared\tmp) ......... en kopieer ze naar (C:\users\public\ORBAK2\gedeeld\tmp\)Stap 4

Controleer in geval van het installeren van een 3.0 setup, of Dotnet 4.5 op de kassa staat, is dat niet het geval, dan kan deze gedownload en geïnstalleerd worden via http://zips.marti-orbak.nl/Software/dotnetinstall/dotNetfx45_x86_x64.exeStap 5

Start als eerste de ORBAK2_x.x_setup als administrator, kies voor alle vragen voor volgende, behalve bij het onderstaand scherm, Orbase en Orbak2 rapporten mogen hier uit gevinkt worden, controleer ook het pad waar Orbak geïnstalleerd wordt, dit moet gelijk zijn aan het pad wat in de Cash-it.ini staat, standaard is dit [ORBAK2] WkBestPath=C:\Program files\ORBAK2\bin\orbak2.exeMocht je bij de Orbak2_3.0_setup onderstaande melding krijgen, dan kun je deze gewoon 'negeren', deze melding kan meerdere keren terugkomen, maar uiteindelijk werkt het bestelscherm wel.Er wordt op een gegeven moment gevraagd om het licentienummer van de Orbak klant en het ipadres van de server, mocht deze niet automatisch gevuld zijn, dan moet deze alsnog gevuld worden om het register te voorzien van de juiste info.


Let op!! het nummer mag geen voorloop nullen bevatten, ander kun je met het uitvoeren van ORBAK2_prog_x.x_setup onderstaande melding krijgen. Let op! als het licentienummer bijvoorbeeld 004 is, krijg je bij het starten van het winkel bestelscherm onderstaande melding, dan moeten de nullen er vanaf gehaald worden door via F2 de 004 te veranderen in alleen 4.
Stap 6

Als de Orbak2_x.x_setup is afgerond (meerdere installatie) dan kan de ORBAK2_prog_x.x_setup gestart worden.


Wanneer je deze stap vergeet of er een andere prog aanwezig is geeft de kassa deze melding:
Stap 7

Plaats in de Cash-it.ini onder [ORBAK2] het gebruikersnaam en wachtwoord.


v.b.

[ORBAK2]
WkBestUser=wkbest503
WkBestPW=wkbest


Stap 8

Mocht onderstaande meldingen komen bij het starten van het Orbak winkel bestelscherm, dan dient ook de ORBAK2_vb_x.x_setup gestart te worden.
"Meer handleidingen vind u onder onze Oplossingen"