Dit is de handleiding van EXTRAvestiging Zakelijk bestellen.

Deze handleiding bestaat uit verschillende onderdelen.

U kunt op de link klikken om naar het desbetreffende onderdeel te gaan.

Om met de zakelijke bestelsite te werken is het noodzakelijk dat u met vaste orders werkt, lees meer.

1. Afleveradressen   [eenmalige handeling]
  2. Orders online zetten    [klik op de link]
  3. Internet orders importeren    [klik op de link]
  4. Extra online instellingen    [klik op de link]

Om met EXTRAvestiging Zakelijk bestellen te kunnen werken moeten er een aantal dingen gebeuren

a. Bake-it moet weten welke klanten online mogen bestellen

b. Bake-it moet weten welke producten de klant online kan bestellen

c. Bake-it moet dit op de online bestelportal zetten

d. Bake-it moet de online bestellingen inlezen

1.    AFLEVERADRESSEN

Activeren afleveradres als EXTRAvestiging klant en andere klantinstellingen

• Ga naar menu [Namen I Afleveradressen]
  • Open het betreffende afleveradres
  • Ga naar tabblad [EXTRAvestiging]

1.  Zet het vinkje 'Klant maakt gebruik van EXTRAvestiging Zakelijk Bestellen' aan

2.  Wil je dat de klant, naast zijn standaard bestelling ook nog andere producten moet kunnen bestellen?

Vink dit veld dan het veld 'Klant mag zelf de vaste order aanpassen' aan.

Online kan de klant alleen de producten bestellen die in zijn vaste order staan. Wil je dat de klant ook nog andere producten kan bestellen? Dan kun je een [Assortiment] aan het afleveradres koppelen, dit doe je via menu

[Artikelen | Assortimenten], je kunt ook een bestellijsten aanmaken

voor specifieke klanten. Lees hier meer over Assortiment aanmaken (en scroll naar beneden voor zakelijke bestelsite)

1.    Zet in het afleveradres tabblad [EXTRAvestiging] het vinkje 'Klant mag zelf de vaste order aanpassen' aan.

2.    Ga naar tabblad [Levering] en selecteer Assortiment

Jij hoef dan niet meer de vaste orders van de klanten aan te passen, maar alleen het assortiment en dit wordt dan beschikbaar voor alle klanten aan wie het assortiment is gehangen. Is bijvoorbeeld ook handig voor de feestdagen. Klant heeft dan vaste order, maar kan ook de door jou beschikbaar gestelde seizoensartikelen bestellen.

Uiteraard kunt u meerdere assortimenten aanmaken voor uw zakelijke klanten.

LET OP!

- In dit assortiment moet u de artikelen MÉT subcode koppelen

3. Uiterste besteltijd

Op de zakelijke bestelsite kunnen we een standaard uiterste besteltijd ingeven, deze geldt dan voor alle klanten.

wilt u voor deze klant een andere tijd? Voer dan hier de tijd in

4. Alternatieve loginnaam/wachtwoord

U kunt zelf een  loginnaam en wachtwoord kiezen voor uw klant.

U kunt het ook door Bake-it laten genereren, druk hiervoor op de knop 'Laat het EXTRAvestiging wachtwoord zien'

Deze inloggegevens en de link naar uw bestelsite geeft u door aan uw afnemer,

klik hier voor een handleiding voor uw klanten

5. Voer het emailadres van de klant in

Op dit emailadres krijgt de klant de bestelbevestiging.

6.    Tabblad [Levering]

U kunt hier een assortiment aan de klant hangen, dit zijn extra artikelen die de klant kan bestellen

(zie punt 2 hierboven)

Wilt u bezorgkosten rekenen? Dan kunt u deze hier koppelen.

Zijn bezorgkosten gratis boven een bepaald bedrag? Dan kunt u dit bedrag hier aangeven.

3.    ORDERS ONLINE ZETTEN

Om uw zakelijke klanten online te kunnen laten bestellen moeten eerst worden ingegeven welke artikelen de afnemer mag bestellen, hier dient wekelijks (automatisch) een order van gemaakt te worden en deze order moet naar in

4.    ORDERS EXPORTEREN NAAR EXTRAVESTIGING ZAKELIJK BESTELLEN

Ga naar menu [EXTRAvestiging I Exporteer gegevens naar EV Online bestellen] om de EV orders online te zetten

5.     INTERNET ORDERS IMPORTEREN

Nadat uw afnemers de orders bewerkt hebben dient u de gemuteerde orders te importeren in Bake-it. Daarmee worden de wijzigingen die uw afnemer online heeft aangebracht in de orders doorgevoerd in Bake-it.

Ga naar menu [EXTRAvestiging I Importeer bestellingen van EV Online bestellen]

6.    ONLINE INSTELLINGEN

Er zijn nog heel veel andere gegevens in te stellen. Via het menu [EXTRAvestiging | Instellingen EV Zakelijk - Online] kunt u een aantal online tools vinden zoals handleidingen, deadlines, leverdagen, welke prijzen je op de zakelijke bestelsite wilt tonen.

Lees hier meer over instellingen EV Zakelijk - online