Dit is de handleiding van EXTRAvestiging Zakelijk bestellen.

Deze handleiding bestaat uit verschillende onderdelen.

U kunt op de link klikken om naar het desbetreffende onderdeel te gaan.

1. Instellingen    [eenmalige handleiding]
  2. Afleveradressen   [eenmalige handeling]
  3. Orders online zetten    [klik op de link]
  4. Internet orders importeren    [klik op de link]
  5. Extra online instellingen    [klik op de link]

1.    INSTELLINGEN

Om Bake-it te kunnen laten communiceren met EXTRAvestiging Zakelijk Bestellen dienen er enkele instellingen in Bake-it ingevoerd te worden.

Onze consultant voert deze gegevens voor u in, u hoeft hier verder niets aan te doen.

2.    AFLEVERADRESSEN

• Ga hiervoor naar menu [Namen I Afleveradressen]
  • Open het betreffende afleveradres

2.1.    Activeren afleveradres als EXTRAvestiging klant

U dient per afleveradres aan te geven dat deze via EXTRAvestiging gaat bestellen

• Ga naar tabblad [EXTRAvestiging]
  • Zet het vinkje 'Klant maakt gebruik van EXTRAvestiging Zakelijk Bestellen' aan
  • Ga naar tabblad [Extra] en voer e-mailadres van klant in

2.2.    Logingegevens klant

De loginnaam en het wachtwoord voor uw klant kunt u bekijken met de knop [Laat het EXTRAvestiging.nl wachtwoord zien]

Indien u zelf een loginnaam en/of wachtwoord wilt kiezen kan dat ook, Deze voert u zelf in via 'Alternatief loginnaam/wachtwoord

2.3.    Extra producten bestellen

Online kan de klant alleen de producten bestellen die in zijn vaste order staan. Wil je dat de klant ook nog andere producten kan bestellen? Bijvoorbeeld voor Pasen en artikelen die hij heel soms besteld. Dan kun je een [Assortiment] aan het afleveradres koppelen.

1.    Zet in het afleveradres tabblad [EXTRAvestiging] het vinkje 'Klant mag zelf de vaste order aanpassen' aan.

2.    Ga naar tabblad [Levering] en selecteer Assortiment

Jij hoef dan niet meer de vaste orders van de klanten aan te passen, maar alleen het assortiment en dit wordt dan beschikbaar voor alle klanten aan wie het assortiment is gehangen. Is bijvoorbeeld ook handig voor de feestdagen. Klant heeft dan vaste order, maar kan ook de door jou beschikbaar gestelde seizoensartikelen bestellen.

2.4.    Overige instellingen tabblad [EXTRAvestiging]

U kunt verder in dit tabblad aangeven welke prijzen de klant te zien krijgt en tot wanneer en hoe laat de klant bestellingen kan plaatsen.

2.4.    Tabblad [EXTRAvestiging 2]

• Ga naar tabblad [EXTRAvestiging 2]

Hier kunt u een persoonlijke introductietekst invoeren die deze klant te zien krijgt als hij EXTRAvestiging bestelportaal opent.

En eventuele nabestelling instellingen aangeven. Via instellingen EV Zakelijk - online kunt u een algemene tekst invoeren.

2.5.    Levering

• Ga naar tabblad [Levering]

Zijn bezorgkosten gratis boven een bepaald bedrag? Dan kunt u dit bedrag hier aangeven.

3.    ORDERS ONLINE ZETTEN

Om uw zakelijke klanten online te kunnen laten bestellen moeten eerst worden ingegeven welke artikelen de afnemer mag bestellen, hier dient wekelijks (automatisch) een order van gemaakt te worden en deze order moet naar in

4.    ORDERS EXPORTEREN NAAR EXTRAVESTIGING ZAKELIJK BESTELLEN

Ga naar menu [EXTRAvestiging I Exporteer gegevens naar EV Online bestellen] om de EV orders online te zetten

5.     INTERNET ORDERS IMPORTEREN

Nadat uw afnemers de orders bewerkt hebben dient u de gemuteerde orders te importeren in Bake-it. Daarmee worden de wijzigingen die uw afnemer online heeft aangebracht in de orders doorgevoerd in Bake-it.

Ga naar menu [EXTRAvestiging I Importeer bestellingen van EV Online bestellen]

6.    ONLINE INSTELLINGEN

Er zijn nog heel veel andere gegevens in te stellen. Via het menu [EXTRAvestiging | Instellingen EV Zakelijk - Online] kunt u een aantal online tools vinden zoals handleidingen, deadlines, leverdagen, welke prijzen je op de zakelijke bestelsite wilt tonen.

Lees hier meer over instellingen EV Zakelijk - online