Trage kassa

Je kunt de volgende punten doorlopen als een kassa traag functioneert.

• CPU belasting controleren (svchost.exe?)
  • Windows Update service uitschakelen en stoppen.
  • Is de printer spooler volgelopen?
  • Staan er ongebruikte printers in Windows? (vóór het afdrukken worden alle printerinstellingen gecheckt)
  • Staan er deleted items in de databases die nog gepacked moeten worden?
  • Cash-it data opschonen alles ouder dan 365 dagen (op de server blijft alles bewaard)
  • Tijdelijke folders opschonen zoals downloads en temp.
  • Evt. niet gebruikte driveletters verwijderen.
  • Defragmenteren (meerdere malen) mits het een HDD schijf is.
  • Schijfcontrole inplannen en een herstart doen.
  • Netwerkkaart slaapstand uitzetten.
  • Geluidskaart uitzetten.
  • Msconfig alles uit behalve Cash-it, Kaseya en Nettime (als herstart melding onderdrukken)
  • Zijn er camera's geïnstalleerd?
  • Hoeveel dagen staat de kassa al aan? (reboot controleren)
  • Replicatie controleren of deze niet op volle snelheid staat (DelayMilliSeconds en SleepSeconds)

Het merendeel van de oplossingen ’s avonds uitvoeren, overdag is hier meestal geen tijd voor.