BTW Belgische klant

Indien u een factuur stuurt naar een Belgische klant, hoeft er geen BTW berekend te worden.
U kunt deze aanpassing bij de Debiteur doorvoeren.

U gaat in de kaart van de Debiteur, naar het tabblad Extra.
Hier kunt u aan de rechterzijde de Afwijkende BTW-code aanpassen.
(voor de postcode is het voldoende om bijv. 3930 in te vullen i.p.v. B-3930)

image

Om deze instellingen te laten gelden op een reeds aangemaakte factuur, gaat u eerst naar de factuur.
Dit kan vanuit de debiteur eventueel via het tabblad facturen, waar u de factuur kunt openen met F9.

Binnen de factuur gaat u eerst naar Extra en daar kunt u de factuur verscheuren.
Vervolgens gaat u weer naar Extra en klikt u op "Ververs debiteur gegevens".

image

Na de vragen bevestigd te hebben, kunt u de factuur opnieuw berekenen en afdrukken.

Als dit niet werkt kunt u  ook nog de order openen via de knop Open order en handmatig het BTW tarief op Nul zetten.

image