Als u bepaalde Artikelen op feestdagen of dagen waarop u gesloten bent wilt uitsluiten voor het doen van bestellingen kunt u dit instellen door het slim instellen van de seizoen instellingen.

U kunt op deze manier ook instellingen maken voor artikelen die alleen een paar dagen per jaar te bestellen zijn.

Ga in Bake-it naar Artikelen » Seizoenen.

Daar kunt u als basis 3 seizoenen aanmaken:

1.Het hele jaar, met onderstaande instellingen

2. Het hele jaar met uitzondering van, met onderstaande instellingen (in het voorbeeld Koningsdag)

3.  Feest-seizoen, met onderstaande instellingen (in het voorbeeld Koningsdag)

In de artikelkaart (Artikelen » Artikelen) kunt u bij het tabblad Ordering de koppeling maken met de seizoenen.

Het artikel is dan het gehele jaar zichtbaar op de webshop en in de kassa, maar slechts te bestellen voor het Feest-seizoen.

Op het moment dat de klant het artikel voor een afwijkende datum wil bestellen komt er een waarschuwing naar voren op de kassa.

Hetzelfde geldt als er een artikel bijvoorbeeld niet leverbaar is op een feestdag omdat er een beperkt assortiment geldt voor die dag.

In het volgende voorbeeld wordt Tarwe hoog het hele jaar getoond, maar kan het niet besteld worden voor de feestdag.

Als een winkelklant altijd een vaste bestelling heeft op de dag die toevallig ook de feestdag is, wordt bij het doorzetten van de bestelling (bijv. de week ervoor) de volgende melding getoond op de kassa, en u kunt een andere besteldatum suggestie aangeven bij de klant.