Werkwijze Voorraad module


1. Onder artikelen | artikelen kan elk artikel onderdeel uitmaken van een voorraad en is dus ook mogelijk om onder het tabblad “Voorraad” een minimum, maximum voorraad in te geven.

De rapportage, welke onder in dit artikel worden besproken, gaan ervan uit dat op zondag/maandag de voorraad wordt aangevuld.

De voorraad kan dus niet midden in de week aangevuld worden.Om van het artikel van uw keuze een voorraad artikel te maken is het noodzakelijk om het vinkje aan te zetten bij “Voorraad”, u kunt dan een Huidige, minimale en een maximale voorraad aangeven

De prognose wilt zeggen dat u niet met de order aantallen werkt maar met prognose aantallen.


2. Als u het vinkje aangezet heeft bij “Voorraad” kunt u het vervolgens vinden onder Artikelen | Voorraad, daar is het makkelijk om alleen de voorraad artikelen te muteren.
Handmatig is het nu mogelijk om mutatie bij te zetten, u hebt bijvoorbeeld vandaag 500 Tramazini’s geproduceerd en wilt u bij de voorraad berekening op laten tellen, dit kunt u dan bij “Mutatie Bij” zetten, als u hierna het aantal accepteert met de tabtoets wordt de mutatie bij het totaal opgeteld.

Minimale voorraad geeft op de productie voorraad lijst het aantal in het rood weer als het aantal hieronder komt.

De bestelde aantallen zijn nog niet geïmplementeerd.


3. De voorraad wordt bijgewerkt vanuit de order, dus de aantallen die georderd zijn worden van het totaal afgehaald, dit gebeurt pas als de voorraad bijgewerkt is op die dag.

Dit gebeurt via de optie “Verwerken voorraad” onder ordersAls u de afleverdatum ingeeft van de dag welke u verwerkt wilt hebben in de voorraad en kiest voor <Start>, zal deze ook daadwerkelijk bijgewerkt worden.


4. U kunt nu bijvoorbeeld een productielijst voorraad afdrukken via printen |productielijsten en hier komt het te maken productie aantal op te staan met

daarachter de voorraad die hierna aanwezig zal zijn.

Zoals eerder aangegeven wordt aangeraden om de voorraad op zondag/maandag aan te vullen, in verband met de rapportage.5. Het is ook mogelijk om een productielijst af te drukken per week zodat u ziet wat de

komende week georderd is en wanneer er weer geproduceerd moet worden om de

voorraad op het juiste aantal te houden.Bovenstaande lijst laat zien waar de week mee start en wat er die week georderd is en welke dag onder het minimum aantal komt, dit aantal staat in het rood aangegeven.

Deze lijst is te vinden onder orders | orders | printen.


Onder printen is ook de productielijst voorraad prognose te vinden, deze doet hetzelfde als bovenstaande lijst alleen niet met georderde aantallen, maar met de

ingegeven prognose aantallen aangegeven in het artikel.