Omdat er heel veel (echt heel veel) instellingen zijn in de Cash-it.ini, weten we vaak niet welke instelling wat doet.

Daarom wil ik dat hier gaan bijhouden.

PreventNewCustomerBill

Bij True wordt de optie Op Rekening NIET getoond bij het aanmaken van een nieuwe klant.

Bij False wordt deze optie wel getoond.

1 - NewStoreCustomerIsEvWebshopCustomer (Standaard FALSE)
2 - NewStoreCustomerIsEvWebshopCustomerExtendedCheck (Standaard FALSE)

Deze doen het volgende;
- 1 FALSE en 2 FALSE ; Dit zijn de standaard instellingen. Er wordt geen EV vinkje aangezet.
- 1 TRUE en 2 FALSE ; Dit zet het Emailadres wat is ingegeven ongeacht wat het is bij het afleveradres en zet het EV vinkje aan.
- 1 TRUE en 2 TRUE ; Dit zal controles uitvoeren of het Emailadres juist is en het EV vinkje aanzetten.
- 1 FALSE en 2 TRUE ; Dit zal niets doen en de standaard routines uitvoeren. Geen EV vinkje aan.

PrintPricesOnInvoiceReceipt=

Bij True worden de prijzen op de kassabon afgedrukt.

Bij False worden er bij bestellingen voor Op Rekening klanten geen prijzen afgedrukt.

Forcedeliverylocation= [onderstaande situatie werkt nog zo in versie 4.02.021 en ouder]Als je een order aanmaakt of aanpast in Cash-it, dan is de standaard instelling dat de locatie van die kassa wordt gekoppeld aan de order. Als ForceDeliveryLocation=True, dan wordt niet de locatie van de kassa gekoppeld, maar de locatie van het afleveradres

In de versie 4.022 en nieuwer zal bij een True de 'bezorglocatie' genomen worden van het afleveradres, bij een False de 'bezorglocatie' welke bij de winkel ingevuld is onder tabblad 'Cash-it 1', is daar niets ingevuld wordt de locatie zelf gekozen als bezorglocatie.

Forceorderlocation=

zorgt ervoor dat locatie van de order ongewijzigd blijft. Ook dan zal de locatie van de kassa niet ingevoerd worden in de order.

Forcepickuplocation=

Deze instelling komt pas vanaf de Cash-it versie 4.02.022, bij een True zal de afhaallocatie van het afleveradres genomen worden, is deze leeg, dan zal de winkellocatie zelf genomen worden dus hetzelfde verhaal bij een False.

CenterImageOnProductButton

als deze False is, dan worden afbeelding op de knop klein getoond. Bij True is de afbeelding knopvullend.

EnableLocationDeliveryDateValidation

Als deze op True staat, kun je dagen blokkeren in Cash-it.
Dat er niet op die dag besteld kan worden, ook niet als die datum per ongeluk wordt geselecteerd.

Deze instelling kijkt naar de kaart van de winkellocatie, tabblad Winkeltijden.

Bijvoorbeeld op zondag is de winkel dicht dus voor die dag kan er niet besteld worden.

DisableArtikelgroepRapportage=True

Als deze instelling op True staat, dan worden er op de dagafsluitingbon GEEN artikelgroepen afgedrukt

DisableOmzetgroepRapportage=True

Als deze instelling op True staat, dan worden er op de dagafsluitingbon GEEN omzetgroepen afgedrukt

PrintDayReport=True

Als deze instelling op True staat, dan worden er een dagafsluitingbon afgedrukt.

Bij False wordt er geen bon afgedrukt.

EnableCloseCashierOnOtherDay=True

Als deze instelling op True staat, dan kun je op een andere datum de dagafsluiting gedaan worden.

UseIDealPayment=True

De iDeal knop op de kassa kun je activeren door de bovenstaande Cash-it.ini regel op True te zetten.

SaveTouchitLastLabelInfo=True

Dit zorgt ervoor dat de laatste instelling van (reclame)prijsgroep bij het afdrukken van een artikel etiket wordt onthouden.

Displaytype=?

Deze instelling zorgt ervoor dat de kassa de display gaat aansturen, dit is hardware afhankelijk, onderstaand de systemen welke werken met de betreffende instelling.

0 = Epos

0 = Gladius

1 = STA10 (Toshiba)

1 = STA20

2 = NCR RealPos21 (deze hardware staat alleen bij Otten, Enter)

3 = Citizen C2202-PD (deze hardware staat alleen bij Otten, Enter)

4 = EBN Cash Register display

5 = Wordt simpel weg naar de display printer gestuurd, werkt voor b.v de T10 (Echter staat dan eerst de prijs en daaronder de omschrijving van het artikel)

6 = Wordt simpel weg naar de display printer gestuurd, werkt voor b.v de T10 (Echter staat dan eerst de prijs en daaronder de omschrijving van het artikel)

7 = Wordt simpel weg naar de display printer gestuurd, werkt voor b.v de T10 (Echter staat dan eerst de prijs en daaronder de omschrijving van het artikel)

8 = Wordt simpel weg naar de display printer gestuurd, werkt voor b.v de T10 (Echter staat dan eerst de prijs en daaronder de omschrijving van het artikel)

9 = Wordt simpel weg naar de display printer gestuurd, werkt voor b.v de T10 (Echter staat dan eerst de prijs en daaronder de omschrijving van het artikel)

10= Wave 1 (Using OPOS dlls with integrated display)

UseTransactionCounter=TRUE

Gebruik de mogelijkheid het aantal transacties te tellen op een kassa, zodat er een melding gegeven wordt als het aantal klanten bij onderstaande instelling bereikt is.

TransactionCounterThreshold=50

Als deze instelling op 50 staat komt de melding (Hoera!) bij de 50e transactie naar voren.

ChangeNormalOnWinkelOrder=TRUE

Deze instelling zorgt ervoor dat het mogelijk is om binnen de winkelbestelling de vaste order aantallen aan te passen. Is deze bestelling gerelateerd aan een vaste order in Bake-it, dan zal dus ook daar voor dat artikel voor die dag de vaste order aantallen aangepast worden.
Dit werkt ook voor vaste orders van klanten die opgezocht worden via de functie 'Wijzig bestelling'.

EnableCashitLunchroomMobileServices

Deze functie moet op True staan als de nieuwe Cash-it mobile [android en ios] geactiveerd moet worden.

AskNumberOfPeopleAtTable

Als er met tafels gewerkt wordt en deze instelling staat aan, dan krijg je de vraag hoeveel mensen er aan de tafel zitten.

In Cash-it werkt dit al vanaf de 4.02, voor de Cash-it mobile pas vanaf de 1.81 welke op dit moment nog bij niemand uit staat.

MixAndMatchDMostExpensiveProductHasHigherPriority

Standaard staat deze setting op [FALSE] en dan gaat de m&m D eerst over de goedkope artikelen.
Als de setting op [TRUE] staat en de vinkjes in Bake-it staan uit, dan gaat de m&m D eerst over de duurdere artikelen.