Windows Firewall instellingen.

Om er voor te zorgen dat de Firewall ingeschakeld kan blijven op de server en toch de replicatie kan blijven draaien,

zijn er een aantal instellingen noodzakelijk in de Windows Firewall.

Ga hiervoor naar de "Geavanceerde instellingen" en dan de "Binnenkomende Regels"

1- De ADS poorten dienen toegevoegd te worden onder TCP en UDP

Klik rechts in het scherm op "Nieuwe Regel"

In het volgende venster zet je de optie bij "Poort" en klik je op volgende.

In het volgende venster voer je bij "Specifieke lokale poorten:" "2001, 2069"

Vervolgens klik je op Volgende, Volgende, Volgende.

Geef de regel een naam als: ADS_TCP

Klik op Voltooien.

Herhaal deze stappen ook voor ADS_UDP met uiteraard de UDP instelling in onderstaande afbeelding.

Betreffende "Specifieke lokale poorten:" "2001, 2069, 2989"

2- Bestands- en printerdeling correct configureren.

Bij de volgende "Bestands- en Printerdeling" instellingen, dienen de IP-Ranges of individuele IP-adressen van de externe kassa's toegevoegd te worden.

Bestands- en printerdeling (Echoaanvraag - ICMPv4-In)

Bestands- en printerdeling (SMB-In)

Bestands- en printerdeling (NB-Name-In)

Dit geldt voor de Privé regels.

Deze zijn reeds actief. (indien niet actief staat de standaard instelling "Bestands- en Printerdeling uit")

Alleen als de IP adressen zijn toegevoegd, zal de replicatie extern ook gaan lopen.

Onderstaande instellingen zijn noodzakelijk voor Windows 10 (server) in combinatie met XP kassa's.

(Configuratiescherm » Programma's » Windows onderdelen in- of uitschakelen)

Let op!! na de SMB aangezet te hebben, zal de pc/server herstart moeten worden.