Vanuit Bake-it of Orbak worden foto's automatisch op de EV Webshop geplaatst.

Productfoto’s zijn erg belangrijk voor de uitstraling van een webshop. De foto’s dienen uniform en in een verhouding van 4:3 gemaakt te zijn. De maximale resolutie die standaard gebruikt wordt in de EXTRAvestiging webshop  is 600 X 450. Zodra een foto groter is, wordt deze door EXTRAvestiging verkleint naar dit formaat. De volgende afbeelding-grootten worden gebruikt in de EXTRAvestiging Webshop.

Belangrijk: de afbeeldingen dienen in jpg formaat aangeleverd te worden.

• De assortiment thumbnail afbeeldingen 206 X 138 = 3:2
  • De product overzicht thumbnail afbeeldingen = 150 X 100 = 3:2
  • De product detail afbeelding = 324 X 241 = 4:3
  • Uitvergroting = 600 X 450 = 4:3

Meer informatie in de handleiding.

Via deze link (www.extravestiging.nl/download/fotowebshop.zip) kunt u freeware software downloaden waarbij u uw foto's kunt verkleinen zodat het uploaden niet te lang duurt en de foto's snel op de webshop geladen worden. Nadat de software is geinstalleerd kunt u met onderstaande handleiding uw foto's verkleinen.

FotoMeta - Verwijderd EXIF informatie van de foto zoals de locatie waar hij gemaakt is, met welk fototoestel, welke instellingen etc.

Light Image Resizer - Vergroot of verkleint foto's. Versie 4 kan onbeperkt gebruikt worden, versie 5 slechts voor 100 foto's waarna een licentie gekocht moet worden

Picasa 3 - Foto album software van Google

Verkleinen / Aanpassen foto's

• Kopieer de afbeelding-bestanden naar de map [Bake-it\Afbeeldingen\Artikelen] (snelkoppeling staat waarschijnlijk al op het bureaublad).
  • Belangrijk: Zorg er voor dat de naam van het bestand begint met het nummer van het artikel in Bake-it, met daarachter een streepje (bijvoorbeeld: 8120-Speculaasbrok).
  • Verwijder de overbodige EXIF data uit het fotobestand met het programma Fotometa die in de download te vinden is de afbeeldingen RODE pijl, uitleg onderaan dit document.

• Pas de maat van de afbeelding aan, met behulp van het programma Light Image Resizer 4, snelkoppeling staat in het mapje bij de afbeeldingen, BLAUWE pijl, uitleg onderaan dit document.
  • Ga in Bake-it naar het artikelenoverzicht en kies bovenin het scherm voor Extra, kies vervolgens voor 'Koppel afbeeldingen aan artikelen'

• Bake-it koppelt nu “automatisch” de afbeeldingen aan de artikelen.
  • De volgende meldingen verschijnen:
  • Daarna bent u klaar en kunt u de afbeeldingen op de webshop zetten door de EXTAvestiging webshop synchronisatie uit te voeren en het vinkje 'Ook afbeeldingen' aan te zetten.

• Het  is ook mogelijk om een foto aan een assortiment toe te voegen en deze te exporteren naar de webshop.
  • Dit kan niet in 1 keer, zoals bij de artikelen. Hier dient u elk assortiment te openen en de afbeelding te kiezen.

Het verwijderen van de Metadata van een foto:

• Open het programma Fotometa
  • Het onderstaande venster verschijnt:
  • Sleep de foto’s uit de map in dit venster.
  • Binnen enkele seconden is de overbodige data verwijderd.
  • Daarna bent u klaar.

Het verkleinen van foto’s

• Open het programma Light Image Resizer 4
  • Het onderstaande venster verschijnt:
  • Na enkele seconden wachten klikt u op Doorgaan.
  • Daarna verschijnt dit venster:
  • Sleep de betreffende afbeeldingen in het witte venster
  • Druk daarna op het knopje Volgende.
  • Daarna op Verwerking.
  • Klaar!

Indien u werkt met Light Image Resizer 5, klik dan hier voor de handleiding.