We gaan er van uit dat u een Topbakkers (TB) artikel bestand heeft en een ingevulde koppel tabel van Topbakkers (TB).

Mocht dit niet het geval zijn, kunt u de volgende Handleiding volgen: Werkwijze Topbakkers

Wanneer dit wel het geval is kunt u de volgende stappen volgen om de nieuwe TB prijslijsten te importeren naar uw Bake-it Prijsgroep.

De mail van Topbakkers met de nieuwe prijslijsten dient u op te slaan in de import map van Bake-it.

(N.B. in de meeste gevallen zal dit zijn: [C:\Program Files\Bake-it\Import])

Nu kunt u in Bake-it de prijzen importeren, ga naar:

[Diverse | Externe koppelingen | Topbakkers | Topbakkers importeren prijsgroepen]

1: Wanneer hier het juist pad is ingevuld [Plaats prijstabelbestanden] verschijnen bij 4 de nieuwe prijslijst bestanden.

2: Kies hier de koppeltabel van Topbakkers

3: Kies hier de door u gewenste prijsgroep uit Bake-it, hier zullen de prijzen worden geïmporteerd

4: Kies hier de gewenst Prijslijst die u wilt importeren van Topbakkers

Klik vervolgens op [Start]

Wanneer de import gereed is verschijnt er een import verslag.

De melding dat een bepaald artikel (bijvoorbeeld artikel TB602211) niet gevonden is, betekent alleen dat deze niet in

de koppeling basis/koppeltabel staat, dit kan verder geen kwaad.

Onderaan het import verslag staat wat er is gebeurt:

(Voorbeeld)

Dit houdt in dat:

Aantal artikelen doorgelopen: De Topbakkers prijslijst bestaat uit 1056 artikelen

Aantal artikelen toegevoegd: Er zijn 2 artikelen die niet in de prijslijst aanwezig waren,
maar wel in de koppeltabel en zijn toegevoegd aan de prijsgroep

Aantal artikelen gewijzigd  :      Er zijn 113 artikelen van prijs veranderd in deze prijsgroep

Aantal artikelen verwijderd :     Er zijn 25 artikelen verwijderd omdat ze wel aanwezig waren in deze prijsgroep,

maar geen nieuwe prijs van is gevonden in de TB prijslijst en daarom zijn ze verwijderd.

Wanneer u wijzigingen wilt aanbrengen in Topbakkers facturen, dient u eerst de factuur te verscheuren.

Dit kunt u doen in de betreffende order van de factuur en kunt u kiezen voor [Extra | Verscheur factuur].

Nu is het mogelijk om de order te wijzigen en is de factuur teruggezet naar pakbonstatus.

Als de wijziging is aangebracht, dient u, om de pakbon weer terug te zetten naar factuurstatus,

nogmaals te factureren en kunt u in het scherm eventueel de factuur nogmaals afdrukken door een vinkje aan te zetten bij “facturen nogmaals afdrukken”,

Facturen van die week komen er dan ook uit. De facturen kunnen nu (weer) geëxporteerd worden naar een Topbakkers export bestand.