Klik HIER voor de volledige handleiding van de webshop.


4.3    Tekstgroepen beheren

U vindt de tekst groepen via het menu [Diverse | Tekstgroepen] .


Standaard velden

Hieronder bespreken wij alle velden van een Tekstgroep die worden gebruikt in de webshop.

Nummer: Dit veld wordt niet gebruikt, de volgorde van de Tekstgroepen op het tabblad van het Artikel bepaalde de volgorde waarop deze op de webshop worden getoond.

Omschrijving: Dit is de tekst die de bezoeker van uw webshop ziet als keuze. In het voorbeeld is dit ‘Wat voor kleur marsepein wilt u?’. Gebruik hierin géén Enters of meerdere regels.

Zoekcode: Dit veld wordt niet gebruikt.


Tabblad EXTRAvestiging.nl

Type tekstgroep: Er zijn 3 soorten tekstgroepen die op de webshop kunnen worden gebruikt:

Type: Keuzeoptie
Hiermee kan een keuze uit verschillende opties worden gepresenteerd, bijvoorbeeld:De volgende extra teksten worden niet geïmporteerd. Dit om vervuiling van productielijsten te voorkomen:

  • Niet van toepassing
  • Nvt
  • N.v.t.
  • -
  • [Lege omschrijving]Type: Tekst
Hiermee kan de bezoeker een vrije tekst opgeven die op het Artikel moet worden geplaatst:Type: Foto Upload
Hiermee kan de bezoeker een eigen foto meesturen die op het Artikel moet worden geplaatst.

Tekstinvoer (maximale lengte): Indien u heeft gekozen voor ‘Tekst’ kunt u een maximale lengte van de tekst opgeven in letters. Indien u deze op 0 zet is de invoer onbeperkt.

Tabblad Teksten

Afhankelijk van het type tekstgroep worden de items op het tabblad Teksten verschillend ingezet. Hierover volgt nu de uitleg

Voor Tekstgroepen van het type ‘Keuzeoptie’
Bij dit type Tekstgroep dient u twee of meer  Teksten toe te voegen. Dit zijn de keuzes die kunnen worden gemaakt. De volgorde kunt u bepalen met de 2 pijl toetsen aan de rechterkant.

Voorbeeld van een Tekstgroep van het type ‘Keuzeoptie’:
Voor tekstgroepen van het type ‘Tekst’ en ‘Foto upload’
Bij deze tekstgroepen dient u altijd exact twee teksten toe te voegen, te weten ‘Ja’ en ‘Nee’. Het is mogelijk dat u in Bake-it meerdere Teksten opneemt die voor ‘Ja’ met verschillende prijzen. Let er op dat u bij de Tekstgroep de ‘Ja’ met de juiste prijs toevoegt.Voorbeeld van een tekstgroep van het type ‘Tekst op een kaartje’. Ook hier de teksten [Ja] en [Nee].Let op: Wanneer u niet exact ‘Ja’ en ‘Nee’ toevoegt aan deze twee typen tekstgroepen kunt u deze niet exporteren naar de webshop.


 

 

Meer handleidingen vind u onder onze Oplossingen