FUST

Om gebruik te maken van Fust items als Kratten of Pallets kunt u onderstaande stappen volgen.

Voor het gebruik van Fust, dient u een aantal stappen te doorlopen.

Stap 1- De Artikelgroep.

Om gebruik te maken van Fust, zonder dat dit meegenomen wordt in de order waardes van de klant,

dient er een nieuwe Artikel groep aangemaakt te worden.

dit doet u door op [ artikelen / artikelgroepen ] te klikken vervolgens klikt u op F7 of op het groene plusje.

Deze artikel groep kunt u aangeven als bijvoorbeeld "Fust".

De "Retourmaximering / Korting" instellingen van de artikel groep dient u in te stellen op "Fust".

Stap 2- Het Artikel.

Vervolgens dient er een Artikel aangemaakt te worden bijvoorbeeld genaamd "Krat Groot".

De Prijs / Waarde van de het artikel geeft u op als de Waarde van het Fust.

In dit geval € 10,00.

Het BTW tarief stelt u in op 0 (nul).

Het artikel dient gekoppeld te worden aan de eerder genoemde "Artikel groep" "Fust".

Stap 3

Voor klanten welke gebruik maken van Fust, moeten er retouren ingevuld kunnen worden.

Hiervoor gaat u naar het afleveradres en dient u het vinkje aan te zetten bij "Retouren mogelijk".

Stap 4

Bij het gebruik van Fust, wordt het als een artikel toegevoegd op de order.

Stap 5

Op het moment dat er Fust Retour komt, kunt u in de order van de betreffende dag het fust toevoegen in de retour tabel.

De retouren geeft u "Positief" in, zodat ze op de juiste manier berekend worden op de facturen.

**

Raadzaam is om bij de debiteur aan te geven, dat de BTW "recapitulatie" (berekening) weergegeven  wordt op de factuur.

Dit om te voorkomen, dat er visuele calculatie fouten ontstaan.

"Meer handleidingen vind u onder onze Oplossingen"