Via de webshop configuratie diverse instellingen aanpassen voor uw webshop. Hieronder leest u hoe u de webshop configuratie kunt openen in Bake-it en Orbak en een uitleg over de diverse instellingen / tabbladen.Bake-it: hoe opent u de webshop configuratie

Ga in Bake-it naar menu [EXTRAvestiging | Instellingen EV Webshop - Online] en open de Webshop configuratie 
Orbak: hoe opent u de webshop configuratie

Ga naar menu [Taken | Verkoop | Datacom | Extra vestiging Webshop configuratie]
Hierna zullen de webshop online instellingen verschijnen:


Via de configuratie kunt u zelf de deadlines (uiterste besteltijden) instellen, afhaal-/bezorgtijden, verzendgegevens enzovoort. Wij zullen hieronder per tabblad uitleg geven.
 TABBLAD START 

Ga direct naar de webshop basis handleiding of de webshop overige handleidingen (solutions) TABBLAD DEADLINES 

Via tabblad [Deadlines] kunt u aangeven tot welke tijd de klanten dagelijks kunnen bestellen voor de volgende dag. Dit tabblad bestaat uit 2 gedeeltes. Hieronder staat het per gedeelte uitgelegd.


1 =  Deadline dagen

Met datum [01/01/2000] volgend door de tijd [00:00:00] bepaald u tot welk tijdstip er op een dag besteld kan worden.

Staat er in een veld [01/01/2100] dan neemt die dag de standaard tijd in het veld 'Bestellingen deadline volgende dag'


In dit voorbeeld staat de datum op [01/01/2000 17:00:00] dan houdt dit in dat er standaard tot 17:00 uur besteld kan worden. Alle dagen dat er ook tot 17:00 uur besteld kan worden wordt met [01/01/2100 23:59:59] aangegeven dat deze de standaard besteldtijd neemt. ]Wilt u bijvoorbeeld dat er op zaterdag tot 20:00 kan worden besteld, voer in dat veld dan datum [01/01/2000 20:00:00] in.
Op zondag niet kunnen bestellen voor maandag

Zet op zondag de deadline op [01/01/2000 00:00:01], er kan dan niet op zondag besteld worden voor de maandag


In het venster kunt u op de knop [Toelichting] klikken voor extra uitleg. 


Testen deadlines

Wilt u zien of u de deadlines goed heeft ingesteld, druk dan op de knop [Test deadlines voor de komende week], het tabblad gaat verversen en verspringt dan naar tabblad [Start], drukt u nogmaals op tabblad [Deadlines] en u ziet een overzicht van de verschillende besteldagen per tijd.


<< Druk op [Instellingen opslaan] om de wijzigingen op te slaan >>

Niet alle instellingen zijn direct actief, hier is een herstart van de webshop voor nodig. Elke nacht wordt er automatisch een herstart uitgevoerd. 

Eventueel kan de helpdesk de webshop voor u herstarten.2 =  Overige instellingen

In dit venster kunt u eventuele feestdagen alvast blokkeren als afhaal-/bezorgdag op de webshop. Standaard staan 1 januari en de 2 kerstdagen al geblokkeerd. Andere feestdagen vallen niet op een vaste dag, deze kunt u beter instellen via uitsluitingsdagen voor afhalen en bezorgen.


Verder kunt u hier oa de deadline tekst (webshop footer tekst) aanpassen.
<< Druk op [Instellingen opslaan] om de wijzigingen op te slaan >>

Niet alle instellingen zijn direct actief, hier is een herstart van de webshop voor nodig. Elke nacht wordt er automatisch een herstart uitgevoerd. 

Eventueel kan de helpdesk de webshop voor u herstarten.


 TABBLAD BEZORG TIJDEN EN AFHAAL TIJDEN 


Deze twee tabbladen zijn nagenoeg identiek. De ene is bestemd voor afhalen en de ander voor bezorgen. Hieronder wordt het uitgelegd voor afhalen, maar voor bezorgen is het hetzelfde.


U kunt hier aangeven wat de standaard tijdsblokken zijn voor afhalen. Wilt u voor een bepaalde dag een ander tijdsblok, dan kunt u dit bij de betreffende dag ingeven. Druk op de knop [TOELICHTING] voor extra uitleg hoe u de tijdsblokken kunt invoeren.Gebruik een | om te verschillende tijden te scheiden Bijvoorbeeld : [ 9:00 - 11:00 | 11 : 00 - 13:00 | 13:00 - 15:00 ]

Als ** achter een tijd geplaatst wordt, wordt deze tijd standaard geselecteerd.


                                                        Waarbij 'Na twee uur' standaard geselecteerd is vanwege de ** in de omschrijving.


Opmerking: Als er geen juiste tijd aanwezig is, ziet u deze niet (Fout)

Opmerking: Zodra u ‘Na twee uur’ kiest, wordt 14:00 – 16:00 intern gebruikt.


 TABBLAD SOCIAL MEDIA 


Door hier uw sociale media kanalen in te stellen, worden deze in de webshopfooter getoond. 

of derde bestelling kunt u een speciale notitie op de bevestiging laten afdrukken. U kunt uw klanten hiermee welkom heten in de webshop, b  TABBLAD SCHAKELAARS 


Hier kunt u diverse instellingen aan- of uitzetten, zoals het afdrukken van een barcode op de bevestingsmail (kan gescanned worden op de Cash-it kassa), aanzetten van een allergenen zoekfunctie, tonen van de postcodecheck.
 TABBLAD OVERIG 


Ook hier diverse instellingen. Zo kunt u hier een ander emailadres ingeven waar u intern de bevestiging wilt ontvangen, een extra tekst tonen voordat de klant gaat afrekenen en de snelbestel-knop uitzetten (deze snelbestel-knop zie je alleen bij artikelen die maar 1 subcode op de webshop hebben)


Beloning bij bestelling

Bij de eerste, tweede en/of derde bestelling kunt u een speciale notitie op de bevestiging laten afdrukken. U kunt uw klanten hiermee welkom heten in de webshop, bedanken voor de eerste bestelling én u kunt uw klanten bijvoorbeeld belonen voor de derde bestelling. De winkel ziet de notitie ook bij de bestelling, dus kan de beloning direct meegeven aan de klant. Denkt u bijvoorbeeld aan een gratis product bij de derde bestelling.
 TABBLAD TOESLAGEN 


Hier kunt u eventuele administratiekosten instellen en instellen of en vanaf welk bedrag u gratis bezorgd.Vragen over het gebruik of hoe u iets kunt instellen in de webshop?

'Hier vindt u diverse handleidingen mbt de EXTRAvestiging webshop algemeenspecifiek voor Bake-it en specifiek voor Orbak.