Inleiding


Op internet is een mechanisme aanwezig die website namen laten verwijzen naar specifieke computers waar de websites op draaien. Dit mechanisme heet DNS (http://nl.wikipedia.org/wiki/Domain_Name_System).


Via DNS kun je bijvoorbeeld de website webshop.bakkerijxyz.nl laten verwijzen naar een EXTRAvestiging webshop met interne naam evBakkerijxyzb2c.extravestiging.nl.


Lees onderaan als de webshop ook de website moet worden


Handelingen
  1. Bepaal zelf de gewenste naam van de webshop / bestel website zoals bijvoorbeeld webshop.bakkerijxyz.nl of bestel.bakkerijxyz.nl
  2. Stuur een email naar uw domein naamhouder van de betreffende website dat je een DNS wijziging wilt laten doorvoeren

Weet je de domeinnaamhouder van de website niet? Zoek dit dan op via de SIDN website (http://www.sidn.nl voor .NL websites of whois.netvoor .com sites)

                   (Een domeinnaamhouder is het bedrijf die voor u de website naam heeft geregistreerd op internet)

        3. Zorg ervoor dat emailprogramma's uw emails niet behandelen als spam. Om te voorkomen dat emails vanuit

            EXTRAvestiging geblokkeerd worden, dient het SPF record (Sender Policy Framework) aangepast te worden in de        

            DNS tabel voor het domein van de bakker. Elke systeembeheerder weet hoe dat moet en het is slechts een paar 

            minuten werk. Lees meerEmail voorbeeld

Geachte heer, mevrouw,

Graag zou ik je willen vragen om een CNAME DNS Record (Geen A-record of 301-redirect!) aan te maken die http://webshop.linnick.nl verwijst naar evLinnickAmsterdamb2c.extravestiging.nl

Wil je na het aanmaken testen of dit goed is gegaan, door het uitvoeren van een Ping en via het checken van de CNAME via deze site: https://mxtoolbox.com/CNAMELookup.aspxWil je daarnaast ook de SPF records aanpassen door include:_spf.extravestiging.nl' toe voegen aan het SPF record van het domein (vergeet de underscore niet!),  zodat emails zoals die door onze mailservers worden verstuurd, goed aankomen bij de webshopklanten. 

SPF kan gecheckt worden via de site: https://mxtoolbox.com/spf.aspx

https://martiorbak.freshdesk.com/solution/articles/3000061203-spf-records-mail-wordt-gezien-als-spam


Graag ontvang ik een melding als je alles ingesteld hebt, dan kan ik het certificaat aanmaken.Vervolg
  • De domeinnaamhouder begrijpt dan precies wat er wordt bedoeld en wat hij moet doen, dit is voor hem gesneden koek!!!
  • De systeembeheerder kan de CNAME controleren via het uitvoeren van een Ping en via deze website https://mxtoolbox.com/CNAMELookup.aspx
  • Als dit is gebeurd door uw systeembeheerder, stuur dan een email naar MOS dat de DNS wijziging is aangevraagd/doorgevoerd zodat MOS deze website kan toevoegen aan de 'verbindingen' (bindings) van de betreffende EXTRAvestiging website. Ook zal MOS direct een SSL certificaat installeren zodat de site veilig (met een groen slotje) te benaderen is (kostenloos).
  • Zodra deze website naam is toegevoegd aan de website 'verbindingen', is hij via deze nieuwe naam op internet te benaderen.

Webshop wordt website

Als de EV webshop ook de website moet worden, moeten er wat andere zaken ingesteld worden qua DNS  omdat een hoofd-domein enkel met een a-record doorverwezen kan worden en niet met een CNAME. Dat mag gewoon niet van ‘internet’

 

Daarnaast zijn volgens internet BAKKERIJNAAM.nl en www.BAKKERIJNAAM.nl twee verschillende bindingen dus moeten deze ook ieder een eigen DNS record hebben.

Door nu www.BAKKERIJNAAM.nl  te laten verwijzen met een CNAME naar BAKKERIJNAAM.nl , komt hij uit bij (IP adres van onze server waar de webshop op staat), onze webserver en die pakt het dan verder op.

Op onze webserver staat deze dan als bindingen bij evBAKKERIJNAAMb2c.extravestiging.nl zodat de webshop getoond wordt als iemand via www.BAKKERIJNAAM.nl of BAKKERIJNAAM.nl op onze webserver terecht komt.

Als optie kan er dan nog een CNAME DNS gemaakt worden naar webshop.BAKKERIJNAAM.nl, maar dit is niet per se nodig.Email voorbeeld

Geachte meneer, mevrouw,

Wij zijn de softwareleverancier van BAKKERIJNAAM. Van BAKKERIJNAAM hebben wij doorgekregen dat de nieuwe webshop ook direct hun website wordt. Om dit te laten functioneren willen wij je vragen om onderstaande 3 stappen uit te voeren. 


1 Graag het A-Record van BAKKERIJNAAM.nl laten verwijzen naar (IP adres van onze server waar de webshop op staat) 

2 Graag een CNAME DNS record (geen 301 redirect!) aanmaken waarbij www.BAKKERIJNAAM.nl verwijst naar BAKKERIJNAAM.nl

3 Optioneel een CNAME DNS record (geen 301 redirect!) aanmaken waarbij webshop.BAKKERIJNAAM.nl verwijst naar evBAKKERIJNAAM.extravestiging.nl

 

Wil je daarnaast de de SPF records aanpassen, door  'include:_spf.extravestiging.nl' toe te voegen aan het domein (vergeet de underscore niet!). Informatie hoe dat te doen staat in  https://martiorbak.freshdesk.com/a/solutions/articles/3000061203. Of de SPF correct is kan gecheckt worden via de site: https://mxtoolbox.com/spf.aspx


Graag even aan mij doorgeven als dit gebeurd is zodat ik de juiste SSL certificaten kan genereren op onze webservers en de bindingen juist kan instellen en controleren.

Dit betekent dus dat de website even ‘uit de lucht’ zal zijn tussen de DNS aanpassingen en mijn werkzaamheden, maar dat hoeft dus niet zo lang te zijn.


Dank voor uw medewerking,

Met vriendelijke groet,