Inleiding

Op internet is een mechanisme aanwezig die website namen laten verwijzen naar specifieke computers waar de websites op draaien. Dit mechanisme heet DNS (http://nl.wikipedia.org/wiki/Domain_Name_System).

Via DNS kun je bijvoorbeeld de website webshop.bakkerijxyz.nl laten verwijzen naar een EXTRAvestiging webshop met interne naam evBakkerijxyzb2c.extravestiging.nl.

Handelingen
  1. Bepaal zelf de gewenste naam van de webshop / bestel website zoals bijvoorbeeld webshop.bakkerijxyz.nl of bestel.bakkerijxyz.nl
  2. Bepaal de domeinnaamhouder van de website bakkerijxyz.nl via de SIDN website (http://www.sidn.nl voor .NL websites of whois.net voor .com sites)
    • Een domeinnaamhouder is het bedrijf die voor u de website naam heeft geregistreerd op internet
  3. Stuur een email naar uw domein naamhouder van de betreffende website dat je een DNS wijziging wilt laten doorvoeren

Email voorbeeld

Geachte heer, mevrouw,

Graag zou ik u willen vragen om een CNAME DNS Record (Geen A-record of 301-redirect!) aan te maken die http://bestellen.bakkerijxyz.nl.nl verwijst naar evbakkerijxyzb2b.extravestiging.nl

Graag zou ik een bericht van u ontvangen als u dit DNS record heeft aangemaakt.

Dank voor uw medewerking,

Met vriendelijke groet,

Ton de Lange

Marti Orbak Software

Vervolg
  • De domeinnaamhouder begrijpt dan precies wat er wordt bedoeld en wat hij moet doen, dit is voor hem gesneden koek!!!
  • Als dit is gebeurd door uw systeembeheerder, stuur dan een email naar MOS dat de DNS wijziging is aangevraagd/doorgevoerd zodat MOS deze website kan toevoegen aan de 'verbindingen' (bindings) van de betreffende EXTRAvestiging website. Ook zal MOS direct een SSL certificaat installeren zodat de site veilig (met een groen slotje) te benaderen is (kostenloos).
  • Zodra deze website naam is toegevoegd aan de website 'verbindingen', is hij via deze nieuwe naam op internet te benaderen.