Inleiding

Op internet is een mechanisme aanwezig die website namen laten verwijzen naar specifieke computers waar de websites op draaien. Dit mechanisme heet DNS (http://nl.wikipedia.org/wiki/Domain_Name_System).

Via DNS kun je bijvoorbeeld de website webshop.bakkerijxyz.nl laten verwijzen naar een EXTRAvestiging webshop met interne naam evBakkerijxyzb2c.extravestiging.nl.

Handelingen
  1. Bepaal zelf de gewenste naam van de webshop / bestel website zoals bijvoorbeeld webshop.bakkerijxyz.nl of bestel.bakkerijxyz.nl
  2. Stuur een email naar uw domein naamhouder van de betreffende website dat je een DNS wijziging wilt laten doorvoeren

Weet je de domeinnaamhouder van de website niet? Zoek dit dan op via de SIDN website (http://www.sidn.nl voor .NL websites of whois.netvoor .com sites)

(Een domeinnaamhouder is het bedrijf die voor u de website naam heeft geregistreerd op internet)

3. Zorg ervoor dat emailprogramma's uw emails niet behandelen als spam. Om te voorkomen dat emails vanuit

EXTRAvestiging geblokkeerd worden, dient het SPF record (Sender Policy Framework) aangepast te worden in de

DNS tabel voor het domein van de bakker. Elke systeembeheerder weet hoe dat moet en het is slechts een paar

minuten werk. Lees meer

Email voorbeeld

Geachte heer, mevrouw,

Graag zou ik u willen vragen om een CNAME DNS Record (Geen A-record of 301-redirect!) aan te maken die http://webshop.bakkerijABC.nl verwijst naar evABCb2c.extravestiging.nl/

Wilt u na het aanmaken kunt u testen of dit goed is gegaan door het uitvoeren van een Ping en via het checken van de CNAME via deze site: https://mxtoolbox.com/CNAMELookup.aspx

Graag zou ik een bericht van u ontvangen als u dit DNS record juist heeft aangemaakt, zodat wij het SSL certificaat goed kunnen zetten.

Verder graag ook de SPF records aanpassen, zodat emails zoals die door onze mailservers worden verstuurd, goed aankomen bij de webshopklanten. SPF kan gecheckt worden via de site: https://mxtoolbox.com/spf.aspx

https://martiorbak.freshdesk.com/solution/articles/3000061203-spf-records-mail-wordt-gezien-als-spam

Dank voor uw medewerking,

Met vriendelijke groet,

Vervolg
  • De domeinnaamhouder begrijpt dan precies wat er wordt bedoeld en wat hij moet doen, dit is voor hem gesneden koek!!!
  • De systeembeheerder kan de CNAME controleren via het uitvoeren van een Ping en via deze website https://mxtoolbox.com/CNAMELookup.aspx

• Als dit is gebeurd door uw systeembeheerder, stuur dan een email naar MOS dat de DNS wijziging is aangevraagd/doorgevoerd zodat MOS deze website kan toevoegen aan de 'verbindingen' (bindings) van de betreffende EXTRAvestiging website. Ook zal MOS direct een SSL certificaat installeren zodat de site veilig (met een groen slotje) te benaderen is (kostenloos).
  • Zodra deze website naam is toegevoegd aan de website 'verbindingen', is hij via deze nieuwe naam op internet te benaderen.