Webshop header afbeelding vervangen

De ‘header afbeelding’ is de afbeelding die bovenaan de webshop staat, in dit geval de tarwe-halm.

Via deze routine kan deze afbeelding vervangen worden door een nieuwe afbeelding zodat u bijvoorbeeld met Kerst en/of Pasen een aparte ‘look’ kunt geven aan uw webshop.

Om dit te doen, start het menu [EXTRAvestiging | Instellingen EV Webshop-online | Vervang EV Webshop Header afbeelding]

Het vervang venster verschijnt vervolgens waarin een aantal stappen genomen dienen te worden om de header afbeelding te veranderen.

• Het ophalen van de huidige header-afbeelding
  • Het selecteren van een nieuwe header afbeelding
  • Het uploaden van de afbeelding
  • Controleren of het is geslaagd

Stap 1 : Het ophalen van de huidige afbeelding

Bake-it haalt de huidige afbeelding over van het internet, toont deze op het venster en slaat deze op uw computer in de folder [Bake-it]\ExtraVestiging\ImportB2C\HeaderAfbeelding] op.

Tevens maakt Bake-it een backup in een folder met een datum en tijd zodat u altijd terug kunt stappen naar een oudere versie van de header afbeelding:

Na het overhalen van internet wordt de afbeelding getoond en worden de dimensies van de afbeelding bepaald zodat de nieuwe afbeelding op dezelfde grootte geresized kan worden zodra deze naar internet wordt verzonden.

Let op: Als er een foutmelding komt in stap 1, kan het zijn dat bepaalde instellingen in uw Bake-it aangepast dienen te worden, neem dan contact op met de MOS helpdesk die de volgende zaken zal uitvoeren:

• Controle header afbeelding filename in Bake-it.Ini
  • Controle custom-afbeelding folder in EV\Afbeeldings\Themes op de webserver

Stap 2 : Kies een nieuw header afbeelding bestand

Het gemakkelijkste is om het header afbeelding bestand dat zojuist van internet is overgehaald aan te passen aan uw wensen.

Hierdoor is de grootte altijd juist en wordt de afbeelding niet geresized.

Mochten de afbeeldingen niet even groot zijn, hou er dan wel rekening mee dat de nieuwe afbeelding altijd even groot wordt gemaakt als de afbeelding die op internet stond zodat de layout niet ‘door de war’ raakt.

Om te zien of het resizen er acceptabel uitziet, kan op de knop ‘Nieuwe header resizen’ gedrukt worden.

Stap 3 : Uploaden nieuwe header afbeelding

De afbeelding wordt eerst geresized naar de juiste grootte en vervolgens wordt deze geüpload naar internet.

Mocht u de header van de webshop hoger of lager willen maken, stuur dan de afbeelding met de gewenste hoogte naar de helpdesk zodat ze dat voor u kunnen doen.

Veelal is dat zo gebeurd en worden daar geen kosten voor doorberekend.

Stap 4 : Controleer de webshop

Controleer of de webshop er goed uitziet en pas eventueel de afbeelding aan.

Mocht de nieuwe afbeelding niet direct verschijnen, leeg dan de browser-cache door op CTRL+F5 te drukken in de webshop.