Er zijn twee manieren om een SSL certificaat aan te vragen:

1 Uw systeembeheerder koopt en installeert het certificaat voor uw website en zorgt ervoor dat deze ook geldig is voor uw zakelijke bestel website webadres. Vervolgens exporteert uw systeembeheerder het certificaat als .pfx bestand en stuurt deze aan ons.

of

2 U vraagt een zogenaamd Certificate Siging Request (CSR) aan bij Marti-Orbak door een email te sturen naar info@extravestiging.nl of de helpdesk. Daarmee kunt u uw certificaat (laten) aanschaffen en die stuurt u naar ons.

In beide gevallen zullen we daarna binnen enkele dagen uw EXTRAvestiging zakelijke bestel website voor u beveiligen middels dit certificaat. Zie hier hoe deze procedure verloopt.

Wanneer u gebruikt wilt maken van een CSR

Met een CSR kan een SSL certificaat aangevraagd worden, de procedure wordt hieronder weergegeven.

Procedure

Stap 1: Ga naar www.sslcertificaten.nl

Stap 2: Klik op het menu SSLCertificaten

Stap 3: Kies ‘Organisatie validatie’ of ‘Uitgebreide validatie’

Stap 4: Kies de juiste certificaat

Standaard = Voor een enkel (sub)domein zoals www.extravestiging.nl of webshop.extravestiging.nl

Multi-domein = Voor meerdere (sub)domeinen zoals www.extravestiging.nl en webshop.extravestiging.nl

Wildcard = Voor alle (subdomeinen) zoals www.extravestiging.nl, taart.extravestiging.nl, shop.extravestiging.nl etc..

Stap 5: Kies de geldigheid: 1,2 of 3 jaar

Stap 6: Kies voor Comodo en druk op ‘Aanvragen’

Stap 7: Open het Certificate Signing Request bestand in Notepad, kopieer de inhoudt (CTRL+A – CTRL+C) en plak dit in de website (CTRL+V)

De naam van de aanvrager wordt dan getoond.

Let op: Wanneer een nieuw certificaat wordt aangevraagd zonder dat een Certificate Signing Request wordt gebruikt, dan dient als website naam: *.bakkerijnaam.nl gebruikt te worden!

Stap 8: Druk op 'Doorgaan' en doorloop het betaalproces

Stap 9: Het certificaat wordt binnen 15 minuten verstuurd naar het opgegeven email adres

Stap 10: Stuur het certificaat naar Marti-Orbak zodat deze geïnstalleerd kan worden op 1 van de beveiligde webservers van EXTRAvestiging waar het CSR op is aangemaakt.

Klaar!