Bestellen

In deze handleiding wordt d.m.v. vele print screens uitgelegd hoe u kunt bestellen op de kassa.

Stap 1 is de gewenste artikelen selecteren en druk daarna op de knop [bestellen].

U krijgt dan het volgende scherm, in dit voorbeeld ga ik zoeken op een bestaande winkelklant.

Hier kunt u de naam in zijn geheel intikken, het eerste gedeelte, of zelfs helemaal niets en daarna voor [ok] kiezen.

U krijgt daarna een selectie van de klanten. U kunt de volgorde veranderen door bovenaan de betreffende kolom te drukken.

Wanneer u op een van de namen tikt en daarna kiest voor [selecteer], komt het volgende scherm naar voren en kunt u de datum kiezen door op de betreffende datum te drukken.

Nadat de datum geselecteerd is komt het volgende scherm waarop alles nogmaals vermeld is (naam, datum, enz.) door onderaan op een van de velden te drukken, kunt u het betreffende veld aanpassen.

Wanneer alles goed is, kiest u voor [bestel], u krijgt dan het betaalvenster met oa de opties [opslaan] en [gepast].

Wanneer er gekozen wordt voor [opslaan] komt er een bon uit met [nog te betalen].

De volgende dag zal de betreffende bestelling bij [bestellingen vandaag] staan en zal d.m.v. het rode vlak ook duidelijk zijn dat er nog betaald moet worden en welk bedrag.

Was de bestelling al opgeslagen en men komt bv. een aanbetaling doen of zelfs het gehele bedrag vooruit, kunnen de volgende schermen naar voren komen:

Hier drukt u op [ja],

en [nee] waarna de onderstaande bon eruit komt waarop staat dat er betaald is.

De bestelling staat dan nog steeds de volgende dag in het scherm [bestellingen vandaag] en ook dan is te zien dat er betaald is. In dit geval is het blokje groen.

Wanneer een bestelling is afgehandeld kan de vraag in beeld komen of de bestelling een vaste bestelling dient te worden.

Wil de klant een er een vaste bestelling van maken kunt u kiezen voor alles volgende week.

Als dit al een vaste bestelling was en er zijn artikelen toegevoegd, kan er voor gekozen worden om alleen de vaste artikelen naar volgende week door te zetten of alles door te zetten naar volgende week.

Dit is een korte beschrijving over hoe bestellingen gedaan kunnen worden op de kassa. Mocht u meer willen weten over bestellingen, is het mogelijk een avond te organiseren waarin alle mogelijkheden aan bod komen en dat de werknemers op door ons meegenomen kassa’s kunnen oefenen.

Marti Orbak Software

Helpdesk