De gangbare lay-out en styling van websites en webshops is onderhevig aan veranderingen. Websites van 10 jaar geleden zien er heel anders uit dan moderne websites. Met name Wordpress wordt veel gebruikt om snel mooie websites te maken.

Het is tegenwoordig mogelijk om een EXTRAvestiging webshop te integreren binnen Wordpress of Drupal 7. Voorbeelden kunt u vinden op http://www.verhoog.com, http://www.lexbrakenhoff.com, http://www.echtebakkerfrentz.nl, http://www.broekmans.nl, http://www.bakkerdocter.nl en http://www.bakkerijpot.nl

Om een integratie met Wordpress te maken, zullen de volgende handelingen verricht worden:

1. Standaard wordt een EXTRAvestiging webshop als stand-alone webshop opgeleverd
  2. Een externe partij maakt een Wordpress website of heeft reeds een Wordpress website gemaakt en maakt in het menu  van de website een snelkoppeling naar deze externe webshop (webshop.bakkerkees.nl)
  3. De externe partij geeft MOS toegang tot de Wordpress omgeving zodat daar de instellingen verricht kunnen worden om de webshop in een iFrame te draaien
    • Installeren en configureren Advanced iFrame Plugin
    • Aanmaken webshop page
    • Aanmaken iDeal afronding page
  4. MOS maakt een tweede omgeving voor de webshop waar de Wordpress integratie in getest gaat worden
  5. MOS veranderd de styling van deze webshop zodat deze in overeenstemming is met de huisstijl van de Wordpress website en geschikt is voor het gebruik in een iFrame
  6. MOS veranderd diverse instellingen in de webshop configuratie zodat deze in een iFrame kan draaien

Als de testen zijn gelukt, dan wordt de link naar de externe webshop vervangen door de Wordpress page met daarin de geïntegreerde webshop.

Om een integratie met Drupal 7 (Drupal 8 wordt niet ondersteund) te maken, zullen de volgende handelingen verricht worden:

1. Standaard wordt een EXTRAvestiging webshop als stand-alone webshop opgeleverd
  2. Een externe partij maakt een Drupal website of heeft reeds een Drupal website gemaakt en maakt een kale 'webshop' page aan.
  3. De externe partij geeft MOS toegang tot de Drupal omgeving zodat daar de instellingen verricht kunnen worden om de webshop in een iFrame te draaien
    • Installeren en configureren van de PHP Filter module
    • Installeren en configureren Advanced iFrame Plugin
    • Aanmaken webshop page en ingeven benodigde php-code
    • Aanmaken iDeal afronding page en ingeven benodigde php-code
  4. MOS maakt een tweede omgeving voor de webshop waar de Drupal integratie in getest gaat worden
  5. MOS veranderd de styling van deze webshop zodat deze in overeenstemming is met de huisstijl van de Drupal website en geschikt is voor het gebruik in een iFrame
  6. MOS veranderd diverse instellingen in de webshop configuratie zodat deze in een iFrame kan draaien

Als de testen zijn gelukt, dan wordt de link naar de externe webshop vervangen door de Drupal page met daarin de geïntegreerde webshop.

De uren die nodig zijn om de layout af te stemmen op de Wordpress of Drupal omgeving en het configureren van EXTRAvestiging worden aan de klant doorberekend tegen het gangbare consultancy tarief met een maximum van 5 uur. Daarnaast dient de Advanced iFrame plugin (https://codecanyon.net/item/advanced-iframe-pro/5344999) aangeschaft te worden (19 USD) welke nodig is om de EV webshop in een iFrame te kunnen draaien.

Om te zien met welk CMS uw website draait, kunt u gaan naar https://whatcms.org/