We kunnen ons voorstellen dat sommige gebruikers denken dat het ingeven van het wachtwoord op uw webshop niet veilig is omdat het wachtwoord leesbaar getoond wordt en niet met sterretjes wat je ook vaak ziet. De reden dat we het wachtwoord wel direct tonen is omdat het regelmatig voorkomt dat klanten het wachtwoord verkeerd intypen en vervolgens gaan bellen met de bakkerij als het niet lukt terwijl ze dan vaak een verkeerd wachtwoord hebben ingegeven.

Daarnaast geven deze 'sterretjes' een 'schijnveiligheid' omdat onderliggend gewoon het wachtwoord te zien is. Zie hiervoor https://www.raymond.cc/blog/easily-show-the-contents-of-password-fields/.

Alhoewel de wachtwoorden zichtbaar zijn als ze ingegeven worden, worden deze wachtwoorden uiteraard wel versleuteld in de webshop database opgeslagen (met een encryptie sleutel). Hoe het wachtwoord wordt getoond op een website en hoe het wordt opgeslagen in de database heeft daarom niets met elkaar te maken!

U webshop wordt overigens pas echt veiliger als u de webshop beveiligd met een SSL certificaat zoals beschreven op : https://martiorbak.freshdesk.com/support/solutions/articles/3000061251-veilige-verbindingen-voor-een-ev-webshop-ssl-https-