Even snel aangemaakt voor intern gebruik, dus nog niet gepubliceerd aangezien dit nog uitgebreid moet worden.

Cash-it.ini

[Settings]

UseNewOrderPerTransaction=TRUE

ForceNewOrderForEveryTransaction=TRUE

UseLocationInvoicing=TRUE

[Checks]

RemoveTransactionFromOrder=False

Bake-it.ini

Winkelfacturatie=True

En

Cash-it | Winkels tab Cash-it 2

Cash-it bezorg afleveradres op aflnr. xxxx

Cash-it afhaal afleveradres op aflnr. xxxx

Om facturen te kunnen maken, zou het afleveradres xxxx een debiteur moeten hebben met een facturatiegroep.

Advies is om het vinkje 'orderregels op factuur verdichten' bij de debiteur aan te zetten aangezien er anders per order een regel op de factuur komt te staan.

Onderstaande info dient voorgelegd te worden bij de klant.

Als eerste dient er een nieuw afleveradres gemaakt te worden.
Als voorbeeld: "Winkel Klant bestellingen"
Indien gewenst zal deze aan de zelfde debiteur gehangen moeten worden als de winkel bestelling.
Of indien een aparte factuur gewenst een nieuwe debiteur.

Op de kassa worden er instellingen gedaan, dat iedere bestelling welke wordt gemaakt in een aparte order komt.
Aan iedere order hangt een transactie, met de bijbehorende gegevens.
Binnen de transactie wordt er verwezen naar:
1- de order
2- het afleveradres van de klant
3- de winkel klant.

De gegevens van de transactie blijven ongewijzigd.
En dit zal de draad worden voor het raadplegen van de "Klant" bestelling , al of niet via de kassa.

De Order waar de transactie naar verwijst hangt tot aan het afhandelen van de bestelling aan het afleveradres van de winkel klant.
En zal tijdens het afronden van de bestelling omgehangen worden naar het nieuwe afleveradres van de winkel, "Winkel Klant bestellingen".

Op deze manier wordt de order met de betrokken aantallen gekoppeld aan het te factureren "Winkel Klant Bestellingen".

Om te voorkomen dat de factuur voor de "Winkel Klant bestellingen" enorm lang wordt van de verschillende orders.
Dient er bij de debiteur ingesteld te worden dat de factuur verdicht gaat worden.
Op deze manier komen alleen de totaal aantallen van de artikelen op de factuur.
En niet de aantallen per order.

Indien de "Winkel Klant bestellingen" op de factuur van de huidige winkel dient te komen wordt het nieuwe afleveradres gekoppeld aan de bestaande debiteur.
Indien de factuur apart gemaakt dient te worden, dient er dus ook nog een nieuwe debiteur gemaakt te worden.
Bijvoorbeeld Debiteur Winkel Klant bestellingen waaraan het nieuwe afleveradres gekoppeld wordt.