Als u de foto's voor uw webshop zelf wilt maken:

Site over productfotografie

NBOV film over productfotografie

ebook over productfotografie

Foto's geschikt maken voor uw webshop

Onderstaande handleiding kunt u gebruiken om uw foto's geschikt te maken voor uw webshop.

Om te beginnen dient de resolutie van een afbeelding minimaal 600 pixels breed en 450 pixels hoog te zijn zodat de afbeeldingen volledig op de webshop worden getoond.

Houd er rekening mee dat EV na een upload 4 formaten genereert (zie bijlage).

Bij de kleinere varianten wordt een stukje van de onderkant weggesneden.

Houd dus rekening met wat ruimte onder en boven het producten.

In de bijlage van treft u van elke maat een voorbeeld aan.

Dit zijn de afmetingen en verhoudingen.

lengte
breedte
verhouding

600

450

1,333333333

323

240

1,345833333

204

136

1,5

150

100

1,5

De afbeeldingen moeten in Bake-it worden gekoppeld aan een artikel

Het kan voorkomen dat de afbeelding binnen Bake-it niet zichtbaar wordt, zie afbeelding.

Met het programma fotometa.exe kunt u de foto's geschikt maken voor het gebruik binnen Bake-it en EXTRAvestiging webshop.
Via onderstaande link kunt u diverse foto programma's, waaronder fotometa, downloaden en installeren.

http://zips.marti-orbak.nl/Software/FotoWebshop.zip

Dit zip bestand bevat 3 programma's welke u kunt gebruiken om de foto's voor de webshop aan te passen.

Light Image Resizer, Fotometa en Picasa.

Light Image Resizer is bedoeld om het formaat van de foto's eenvoudig aan te passen.

Met Fotometa verwijderd u alle onnodige (meta)data uit een afbeelding bestand.

Met Picasa kunt u foto's opknappen en uitsnijden.

Zie ook de uitleg in het zip bestand '_Foto in orde maken voor de webshop.doc'

Foto meta

Het programma fotometa.exe kunt u op de door u gewenste locatie uitpakken en het bestand fotometa.exe opstarten.
U ziet onderstaand venster verschijnen.

Sleep de map c:\Program Files\Bake-it\Afbeeldingen\Artikelen in het lege venster van het programma fotometa.exe.

Het resultaat van de bewerkingen worden weergegeven in het venster van fotometa.exe.

In Bake-it wordt de afbeelding nu weergegeven, tevens komt de afbeelding correct op uw EXTRAvestiging webshop te staan na een export.

Kleurdiepte

Er bestaat een mogelijkheid dat uw foto blauw wordt afgebeeld in Bake-it en op de webshop, dit heeft te maken met de kleurdiepte van de afbeelding, standaard zou de bitdiepte 24 moeten zijn, dan komen de juiste kleuren in beeld.

Mocht een foto dus blauw in Bake-it of op de webshop komen, dan kunt u de foto openen in b.v. paint en vervolgens 'opslaan als' waardoor het standaard van Bitdiepte 24 wordt teruggezet.