Werking nieuwe spaarpunten

Zorg dat Cash-it minimaal op de 2.15 zit en de Bake-it versie op de 2.57.

Maak een backup met evt de benaming "voor spaarpunten conversie", deze handeling kun je elke keer doen mits al het archief beschikbaar is.

Doe dit overigens niet overdag aangezien de replicatie anders veel info heen en weer gaat zenden.

Het herberekenen en de conversie kunnen overigens een aantal uren in beslag nemen zodra zij weer aangezet wordt, houd hier rekening mee.

Stap 1

Zet de replicatie en evt. Mosconnector uit.

Stap 2

Zap of gooi het bestand SPRP weg en maak opnieuw aan, mocht iemand al werken met de nieuwe berekening, zonder een conversie te hebben gedraaid.

Stap 3

Sluit Bake-it af en zet in de Bake-it.ini GebruikNieuwSpaarPunten=True

In de Cash-it.ini's moeten de onderstaande instellingen gedaan worden

ShowPointsOnDisplay=True en UseNewPointsRoutine=True onder [checks]

Stap 4

Ga naar [Bestand | onderhoud menu | Diverse bestanden onderhoud] en kies voor 'Spaarpunten conversie 2.38', dit is overigens snel geregeld er hoeft tenslotte maar per afleveradres één record aangemaakt te worden met een startsaldo.

Er komt nu een conversie regel bij de afleveradressen te staan, dit is het begin van het nieuwe berekenen.

Stap 5

Om de afleveradressen en winkelkanten met de geconverteerde punten gelijk op de kassa's te krijgen, wordt er geadviseerd om de onderstaande tabellen in een data.zip te zetten en via de Kaseya procedure 'Data Bake-it overschrijven' op de kassa's te zetten, de replicatie zal hierna gelijk gaan lopen en alleen een controle doen op de gewijzigde records, dit is vele malen sneller dan het toevoegen of wijzigen van een record.

• AFL's
  • KLANT's
  • SPRP's

Stap 6

Controleer of er een herbereken spaarpunten gepland staat in de scheduler, deze moet UITgezet of verwijderd worden, anders worden de SPRP's elke dag herberekend en kost een hoop replicatie issues.

Stap 7

Test

Als test even klant Brouwer genomen met pasnummer 100704, hij heeft nu 22 punten en wordt ook netjes weergegeven in Bake-it.

Deze klant neem producten af twv 26 euro, met al gevolg dat er 26 punten bijgeschreven worden en de eindstand 48 is.

Welke dan ook weer in het spaarpunten tabblad wordt weggeschreven.

Tips

Standaard punten sparen bij elke nieuwe klant.

Als je bij het standaard aanmaken van klanten in Cash-it de onderstaande vinkjes standaard aan wilt hebben staan, of juist niet...

... dan kun je in de Cash-it.ini de instelling [MetPasDefaultValue=True] hem aan [True] of uit [False] zetten onder [Checks].

SQL statements

Met deze statements kun je bij winkelklanten en afleveradressen onderhoud doen op de bovenstaande vinkjes.

Deze zet bij de winkelklanten de vinkjes 'Heeft klantenpas' en 'Mag spaarpunten inleveren' vinkjes uit.

update klant set metpas = false, metinlev = false

Deze zet bij het afleveradres het vinkje 'Deze klant spaart spaarpunten' uit.

update afl set metspaar = false

Deze zet bij de winkelklanten de vinkjes 'Heeft klantenpas' en 'Mag spaarpunten inleveren' vinkjes aan, voor een bepaalde pasnr reeks.

update klant set metpas = true, metinlev = true where pasnr > ' 100000' and pasnr < ' 105000'

Deze zet bij het afleveradres het vinkje 'Deze klant spaart spaarpunten' aan, als bij de winkelklant het vinkje 'Heeft klantenpas' aanstaat.

update afl set AFL.METSPAAR = true where id_dbafl in (select id_dbafl from klant where metpas = true)

Klanten die werken met de nieuwe spaarpunten

• Voorthuizen
  • Erven, Tilburg
  • Top's edelgebak, Bilthoven
  • Ven, Venhorst
  • Verhoog
  • Christian Chocolaterie, Oss

• Ballegooijen, Veen

• Stam

• Roodenrijs

• Hilvers

• Looijenga

• Gommans

• Martens

• Verdoes, Katwijk

• Helden, Middelharnis
  • Scholtes, Honselersdijk

• Kuster, Leveroy

• Toebast (HOEVELAKEN)
  • Gassel (YSSELSTEYN (L)) (Is nu Vedder geworden K30 t/m K60)
  • Jongerius

• Vogels

• Oonk

• Otten, Enter

• Jarreau

• Pot B.V. (BARENDRECHT)

• Ballegoie (ROTTERDAM)

• Bakker (HEERLEN)

• Berntsen, Didam

• Barneveld VOF (ZEIST)

• Van Beijnen (voorheen Van Tim), Waalwijk

• Verkoeijen Partyservice & Vleesbedrijf (LEUNEN)

• De Jager, Leerdam

• Vaags, Aalten

• Wijnand (LAREN (GLD))

• Brakenhoff (ASSENDELFT)

• Tetteroo, Naarden

• 7 Heerlijkheden (NEDERHORST DEN BERG)

• Vooges (AALSMEER)
  • Waegemakers (GILZE)

Klanten die nog NIET werken met de nieuwe spaarpunten!

Albert (ZEIST)
Bas (GORINCHEM)

Jeroen (KORTENHOEF)
Leur (VEGHEL)
LTI (SCHOONHOVEN)
Pastoor BV (TILBURG)
Smeets (SPIJKENISSE)
Wissink (GROENLO)

Onderstaande gebruiken we niet meer omdat de punten dan zo drastisch veranderd waardoor er juist meer klanten terugkwamen met de vraag wat er met de punten was gebeurd.

Stap 4

Herbereken spaarpunten via [Bestand | onderhoud menu | Diverse bestanden onderhoud] om het begin punt te bepalen (deze stap kan uren duren mede door grote data en het archief).