Binnen bake-it zijn er een aantal taken welke automatisch kunnen worden uitgevoerd zo dat u tijd over houd

voor andere werkzaamheden. Om een automatische actie in te stellen kunt u het volgende doen.

U gaat naar [Bestand | Onderhoud menu | Scheduler instellen]

Het volgende scherm verschijnt:

Hier drukt u op het + teken links boven in het scherm en het volgende scherm verschijnt:

Hier dient u een aantal dingen in te stellen:

1. Welke actie moet het systeem uitvoeren

2. Op welke tijd moet hij het uitvoeren (vergeet niet het vinkje aan te zetten)

3. Op welke dagen moet hij dit doen

Als u alles heeft ingevuld zo als mijn voorbeeld hier onder dan kunt u het scherm sluiten.

Na het sluiten van het scherm moet het er als volgt uit zien:

Om nu het proces automatisch te kunnen laten starten dient de scheduler actief te zijn.

U zult dus altijd moeten zorgen dat deze word aangezet voor dat hij zijn taken moet gaan uitvoeren. Staat

de scheduler niet open dan zal hij de taken ook niet uitvoeren.

Om hem te starten gaat u naar [Bestand | Onderhoud menu | Scheduler starten]

Als het onderstaande scherm in bake-it is geopend dan weet u dat de scheduler goed draait

en dat hij zijn taken kan uitvoeren.

De scheduler kan eventueel zo ingesteld worden dat deze onzichtbaar voor de gebruiker zijn taken op de achtergrond uitvoert. Indien u wenst hiervan gebruik te maken kunt u contact opnemen met de Helpdesk.